‘PRESUDA’ AFERI AGRAM: Županijski sud odlučuje je li optužnica protiv Bandića opravdana ili nije

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Sutra, 20. ožujka,na rasporedu Županijskog suda je rasprava o opravdanosti optužbi u aferi Agram. 

Županijski sud u Zagrebu sutra bi trebao raspravljati o tome je li optužnica protiv gradonačelnika Milana Bandića i ostalih osumnjičenih da su umiješani u aferu Agram, opravdana ili nije. Podsjećamo, USKOK sumnjiči zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegove suradnike da su umiješani u nezakonite postupke, kojima su oštetili gradski proračun za najmanje 20 milijuna kuna. 

Optužnica je Sudu predana još prošle godine u prosincu, a u njoj se, uz Milana Bandića, spominju i predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubićić, potom Petar Pripuz, vlasnik tvrtke CIOS, zatim Željko Horvat, pa Ivan Tolić, Ivan Markušić, Filip Čula, Miljenko Benko, Ines Bravić, Koraljka Rožanković Uremović, Branko Mihaljević, Vidoje Bulum, Miro Laco, Zdenko Antunović, Dragutin Kosić i Ante Dodig. 

Protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića USKOK je podignuo otpužnicu zbog sumnje u malverzacije prilikom zapošljavanja u gradskim tijelima, korištenja službenim automobilima u privatne svrhe, nezakonitu zamjenu zemljišta s tvrtkom Bramgrad, ali i pogodovanje tvrtki CE ZA R, u vlasništvu Petra Pripuza prilikom natječaja za zbrinjavanje glomaznog gradskog otpada. Osim toga, sumnjiči ga se kako je s Bramgradom, čiji je čelni čovjek Branko Mihaljević također optužen, grad prema DORH-ovoj računici oštećen za 12 milijuna kuna. Nije na odmet podsjetiti kako je Milan Bandić je zbog ove optužnice boravio i u istražnom pritvoru.

>>>KRAJ PRVOG ČOVJEKA GRADA ZAGREBA, ZATVOR NEIZBJEŽAN: Evo što DORH priprema Milanu Bandiću!


Komentari