PRESTRAŠNE CIJENE STANOVA U ZAGREBU: Evo što se iznajmljuje za 3800 kuna!

Foto: Facebook/Iznajmljivanje stanova bez agencija Zagreb

Cijene stanova u Zagrebu već nekoliko godina skaču u nebo. Iako se mnogima se činilo da će situacija s potresom regulirati cijene na tržištu nekretnina, to se ipak nije dogodilo u očekivanom opsegu.

Istina je da su stanovi nešto jeftiniji nego u isto vrijeme prošle godine, no cijene su i dalje previsoke s obzirom na platežne sposobnosti mnogih građana.

U moru relativno skupih stanova, prečesto se zna naći i baš precijenjenih ponuda. Tako je u Facebook grupi “Iznajmljivanje stanova bez agencija Zagreb” neki dan objavljen oglas za stan na Trnju od 76 metara kvadratnih.

Oglas za stan izazvao je oduševljenje među članovima te grupe, no ne u pozitivnom smislu. Objava je u vrlo kratkom roku uspjela “zaraditi” 47 “haha” emotikona, a ruganje objavljenom stanu nastavilo se i u komentarima.

Naime, u oglasu se navodi da je cijena stana 3.800 kuna bez uključenih režija što ne bi bilo toliko problematično na tu veličinu da namještaj nije star a raspored jednostavno smiješan. Osim toga, pri ulasku u ovaj stari stan vlasnik traži da se plati polog u istom tom iznosu.

Istina je da su vlasnici uložili u novu kutnu garnituru, maleni ležaj i nekoliko ormara, no ostatak stana datira iz prošlog stoljeća.

Osim toga, u oglasu je navedeno i da u stanu nije dozvoljeno pušenje niti kućni ljubimci, što je posebno revoltiralo neke komentatore. Uostalom, pročitajte sami neke od komentara:

“Oprostite ali sto tu vrijedi 3800?! Stan u kuci, sa namjestajem starim 10tak godina max 3000 sa rezijama.”

“Svi ste ludi sa tim cijenama ja kad vam to platim mogu biti gladna cijeli mj sa rezijama 5000 kn kako vas nije sram a kuhinja stara koliko i ja 46 god takvi su miji imali na selu dok sam bila mala strasno.”

“Ja nemam obicaj komentirati cijene, sve diktira ponuda i potraznja…. ali ovaj puta zaista imam potrebu iskomentirati i stan i cijenu. Mislim da je i bez izrecenog sve jasno. Mene bi bilo sram ovo ponuditi uopce, a kamoli za ovakav iznos.”

“Nadam se da ga i dalje nećete uspjeti iznajmiti..pohlepa je gadna stvar”

“Zapalite kompletno sav namještaj, tepihe i kuhinju i iznajmite gole zidove. Prošli biste s manje izrugivanja nego ovako se sramotit s nabijanjem cijene. Pohlepa, ništa drugo. Uložite malo u stan, čovječe.”

Istina je da svatko ima pravo staviti koju god cijenu želi na nešto što je njegovo vlasništvo. A biste li vi pristali platiti toliki iznos da živite u takvom stanu, ostavit ćemo vas da prosudite sami nakon što pogledate fotografije.

Foto: Foto: Facebook/Iznajmljivanje stanova bez agencija Zagreb


Komentari