PREMINUO KONTROVERZNI ODVJETNIK: Mirko Batarelo izgubio je život nakon jako bizarne nesreće

Foto: Pixsell

Zagrebačke odvjetnike pogodila je još jedna tužna vijest. Nakon smrti Krešimira Krsnika, u subotu je preminuo i kolega Mirko Batarelo.

Kako doznaje Nacional, 71-godišnji odvjetnik je dulje od mjesec dana bio iznimno lošeg zdravstvenog stanja zbog nezgode. Naime, pao je s ljestvi dok je pokušavao promijeniti žarulju te je zadobio teške ozljede glave i kralježnice. Iako se vratio na kućnu njegu, njegovo stanje se dramatično pogoršalo. Ubrzo je primjen u bolnicu, no nije uspio dobiti bitku za život.

Batarelo je nekoć bio aktivist samoborskog HDZ-a, kao i bivši profesionalni carinik zbog čega je razvio brojne veze u raznim krugovima.

U središtu medijske pozornosti našao se kada su mu izgorjela dva auta 2007. godine ispred njegove kuće u Samoboru. Radilo se o luksuznom BMW-u Golfu. Ipak, Marcedes je preživio jer je bio parkiran u garaži.

“Mislim da su krive instalacije na BMW-u. Automobil je star četiri godine, a u posljednje se vrijeme stalno kvario. Alarm mu se svako malo palio”, izjavio je tada Batarelo dodavši da nije u nikakvoj mafiji niti da bi mu netko namjerno zapalio auto. Također nije prijavio nikakve prijetnje policiji.

Neki od njegovi klijenata bili su bivši ministar turizma Ivan Herak, tajkun Miroslav Kutle te zastupnik VW-a Pavo Zubak.

Batarelo je javnosti poznat kao jedan od aktera velikog skandala iz 2003. godine. Tada je Krunoslav Canjuga suspendiran s mjesta županijskog državnog odvjetnika u sklopu istrage o korupciji. Između Canjuge i Batarela se spominjala namjera potkupljivanja jeftinim aranžmanom u Autokući Zubak, a zamjena bi bila blaža kvalifikacija njegovom klijentu. Povezivalo ga se i Radovanom Ortynskim koji je bio nekoć glavni državni odvjetnik, a nakon što je smjenjen, navodno je najintezivnije veze održavao s Canjugom.

Ovo je samo dio optužbi, a kako doznaje Nacional, istražitelji su Batarela označili kao osobu koja „ima podzemne kombinacije s istražnim sucima i tužiteljima“. Ovaj utjecajni zagrebački odvjetnik, navodno je jednim pozivom u DORH ishodio odbačaj prijave za optuženog Pavu Zubaka.


Komentari