Preminuo dječak koji je cijelu Hrvatsku podigao na noge

www.hkv.hr

Izgubio je bitku s teškom bolesti.

Marin Držić, dječak čija je sudbina potresla Hrvatsku, danas je izgubio bitku s teškom bolesti, okružen najbližima i medicinskim osobljem koji su uz njega bili svih 15 godina.

Podsjetimo, Marin Držić bio je teško bolestan 15-godišnjak u terminalnoj fazi bolesti, bio je smješten u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, koja nema kapaciteta za palijativnu skrb.

Marinovi  su se roditelji na društvenim mrežama požalili na nedostatak palijativne skrbi za djecu i skrenuli pažnju javnosti na ovaj važan problem. 

>>> Hrvatska nema bolnice za djecu koja umiru

>>>MOŽE LI GORE OD OVOG? Za djecu koja umiru državu nije briga, roditelji prepušteni sami sebi

Priopćenje v.d. ravnatelja Klinike za dječje bolesti Zagreb:

S velikim žaljenjem i tugom obavještavam Vas da je  2.3.2017., u 11 h 30, Marin Dražić, dječak koji je podigao cijelu Hrvatsku na noge, izgubio bitku sa svojom teškom bolesti, okružen najbližima i medicinskim osobljem koji su uz njega bili svih 15 godina.

Upućujem izraze najdublje sućuti Marinovim roditeljima i obitelji, svima onima koji su uz njega bili cijelo vrijeme trajanja teške bolesti, a posebno u nekoliko proteklih dana, kao i zdravstvenom osoblju koje je uložilo sve svoje znanje da bi njemu i obitelji olakšali agoniju.

Marin je u zadnjim danima svog života pokrenuo hrvatsku javnost, a njegovi hrabri roditelji ukazali na problem nepostojanja sustavnog rješenja skrbi za djecu u završnoj fazi svoje teške bolesti. Nadamo se, u ime Marina i njegovih roditelja, a još više u ime svih onih koje ovakva teška sudbina očekuje, da će Marinov primjer pokrenuti Hrvatsku, koja je i ovom prilikom pokazala svoju bezgraničnu humanost, da se ovaj problem riješi sustavno.

Molimo medije da poštuju želju roditelja za mirnu i tihu sućut u ovim trenucima patnje.

Također, u ime uspomene na Marina, molimo da svoje komentare na društvenim mrežama koncentrirate na rješavanje problema palijativne skrbi i tako pomognete teško bolesnoj djeci i njihovim obiteljima“, stoji u priopćenju v.d. ravnatelja Bahtijarevića.


Komentari