Preminula zagrebačka legenda: ‘Riješio se boli odlazeći na neko ljepše i mirnije mjesto’

Svijeća (Foto: Pixabay)

U ponedjeljak je u 67. godini života, nakon teške bolesti preminuo je Damir Samovojska, poznati hrvatski šahist i novinar.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji i šahisti.

“Riješio se boli odlazeći na neko ljepše i mirnije mjesto. Molim vas da čuvate uspomenu na ovog vrsnog šahista, suca i pedagoga. Počivao u miru Božjem dragi prijatelju”, pisali su šahisti.

1 euro = 7,53450 kuna

Dobar pedagog i prijatelj

“Sjećam se kako smo bili prvi ekipni pionirski prvaci Juge, predstavnici Hrvatske, PTT Zagreb-Katalog NAMA, s tobom kao kapetanom. Te smo se godine i upoznali”, “Bog mu daj duši lako. On nas je u Domu sportova pobjeđival”, opraštaju se kolege šahisti.

“Prije dosta godina Damir je bio izbornik Hrvatske reprezentacije na Turniru Republika u Sloveniji. Mislim da je to bila 1981. Bio je dobar pedagog i prijatelj. Iskrena sućut obitelji”, nizali su se komentari na društvenim mrežama.

Hrvatski olimpijski odbor se oprašta od istaknute članice: ‘Bila je prva žena na toj poziciji’

Podsjetimo Samovojska je rođen 1956. u Dugoj Resi, no kasnije je preselio u Zagreb gdje je proveo veći dio svog života i preminuo. U svojoj je bogatoj karijeri osvajao brojna priznanja i nagrade, a bio je i šahovski sudac.

 


Komentari