Preminula Tatjana Krajač, reporterka i urednica informativnog programa Nove TV

Nakon kratke i teške bolesti, u 40 godini života preminula je cijenjena reporterka i dnevna urednica informativnog programa Nove TV, Tatjana Krajač, piše Dnevnik Nove TV.

Tatjana Krajač je rođena 28. ožujka 1979. Tijekom studija na Fakultetu političkih znanosti, počinje raditi na Radio Studentu gdje ju je privuklo političko novinarstvo u kojem je provela polovicu svog života. Novinarsku karijeru od 1999. godine gradi na Plavom radiju, gdje je osim dnevnog novinarstva sudjelovala u kreiranju tjedne emisije Rikverc i dnevnog pregleda tiska – Skener.

Krajač je postala dio tima Nove TV 2003., a tijekom 15 godina rada u informativnom programu specijalizirala se za praćenje unutarnje politike: rada Vlade, Sabora, predsjednika i političkih stranaka. Poznata novinarka sudjelovala je u uređivanju Dnevnika te mnogim važnim projektima Nove TV. A od 2000. godine, odradila je sve predsjedničke, parlamentarne, europske i lokalne izbore, a kao jedini novinar iz Hrvatske pratila je dio američke predsjedničke utrke te prvu predsjedničku debatu Obame i McCaina u Denveru. Kao reporterka, pratila je hrvatski put u Europsku uniju od vremena prije pregovora pa do punopravnog članstva, a o putu prema Europi izvještavala i u Hrvatskoj i usporedno u europskom parlamentu i parlamentima drugih zemalja članica. 2017. godine sudjelovala je u kreiranju uspješne rubrike Dnevnika Nove TV (NE)FORMALNO koju je uređivala i vodila zajedno s Mislavom Bagom.

Njezine kolege s Nove TV navode kako se od Tatjane Krajač opraštaju s velikom tugom, a pamtit će je kao vrsnu novinarku i iznimnu kolegicu i suradnicu.


Komentari