PREMINULA CIJENJENA NOVINARKA: Obitelj i prijatelji pozdravili se od autorice jedne od najpoznatijih fotografija iz Domovinskog rata

Screenshot

U Sisku je u subotu sahranjena Lea Krivošić (58), bivša novinarka i fotoreporterka Večernjeg lista, dopisništva u Sisku, pišu. Preminula je u petak, nakon duge i teške bolesti.

Poznata je kao autorica jedne od najpoznatijih fotografija iz vremena Domovinskog rata, fotografije ‘Poljubac Groma’ na kojoj je u središtu Siska uhvatila trenutak susreta i poljupca jednog vojnika, koji se vraća s fronte nakon akcije Oluja, i njegove djevojke koja ga je tamo čekala.

Fotografije Lee Krivošić završile su u mnogim monografijama, a fotografija joj je oduvijek bila velika ljubav i nastavila se njome baviti cijeli život, i nakon što je prestala raditi kao novinarka.

Voljela je prirodu i životinje i posvetila im veliki dio svoga novinarskoga rada. Imala je nekoliko skupnih izložbi, a posljednja, samostalna izložba kojom je predstavila svoj život iza objektiva bila je u rujnu 2020. godine u Galeriji Quirin u Gradskom kazalištu Kristalna kocka vedrine u Sisku.

Lea Krivošić rođena je 6. studenog 1963. godine u Sisku, gdje je završila osnovnu i srednju školu i stekla zvanje informatičara. Kao dopisnica Večernjeg lista izvještavala je o bitnim događajima u Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji, posebice vezanima uz kulturna zbivanja. Potom se zaposlila u Zavodu za javno zdravstvo Sisak, gdje je i završila svoj radni i životni vijek.


Komentari