Premijerno prikazan novi turistički spot Karlovačke županije, ministar turizma oduševljen

Prirodne ljepote, kulturna i povijesna baština te raznolika bogatstva kojima obiluje županija smještena u srcu Hrvatske ključni su motivi novog turističkog spota Karlovačke županije. Spot „In heart of Croatia“ premijerno je predstavljen u povijesnom ambijentu Staroga grada Dubovca, a prekrasnim kadrovima dočarava sve čime ta županija obiluje. Premijernom prikazivanju spota odazvali su se brojni visoki državnici, među kojima i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, ministar turizma Gari Cappelli, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, u čijem društvu su spot pogledali župan Karlovačke županije Damir Jelić, gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić te ostali gradonačelnici i načelnici Karlovačke županije, direktori turističkih ustanova s područja Karlovačke županije te ambasadorica hrvatskog turizma Ashley Colburn.

Novi turistički spot Karlovačke županije cilja na privlačenje novih turista i populariziranje karlovačkog područja kao jednog od nezaobilaznih mjesta u Hrvatskoj. Karlovačka županija je prepuna prirodnih ljepota i raznovrsnih sadržaja, koji svakom posjetitelju omogućuju da, neovisno o godišnjem dobu, pronađe idealne aktivnosti za sebe. Upravo je novi turistički spot savršeno sumirao sve što Karlovačka županija nudi. Zanimljivo je da su turistički spot zajednički režirali karlovački župan Damir Jelić i Srećko Radeljić, dok se za glazbu pobrinuo poznati hrvatski glazbenik i skladatelj Rajko Dujmić.

„Uspjeh ne može izostati ni u jednom poslu koji se radi s emocijama. Zato je bilo prekrasno surađivati s ljudima kao što je Rajko, jer on to radi s emocijama i s iskustvom. Ovaj spot nije namjenski, već je pravi umjetnički izričaj. Iz njega će proizaći nekoliko kraćih videa, koji će prikazivati specifične segmente – cikloturizam, gastronomiju, rafting na rijekama, povijesne utvrde. Tek tada će spot imati svoj pravi smisao i na pravi način proširiti glas o karlovačkim ljepotama i raznovrsnosti turističke ponude ovoga podneblja.“, rekao je na premijernom predstavljanju župan Damir Jelić.

Ministar turizma Gari Cappelli okarakterizirao je spot „vrlo profesionalnim“ te naglasio da će doživjeti svoju premijeru i na drugim turističkim sajmovima na kojima će se predstaviti Hrvatska. „Karlovac se nalazi na strateški važnom turističkom položaju i može ugostiti turiste gotovo cijele godine. Nedavno sam bio u jednom kampu ovdje u županiji u kojem je 90 posto stranih gostiju, koji tu u prosjeku borave 3-4 dana. Stoga, kada govorimo o turizmu tijekom 365 dana u godini, govorimo upravo o županijama kao što je Karlovačka, što su pokazali i ovim turističkim spotom. Karlovac je definitivno postao turističko mjesto, a Karlovačka županija turistička županija.“, istaknuo je ministar Gari Cappelii.

Posebnu podršku izrazio je i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković: „Karlovačka županija je doista prekrasna, a to smo vidjeli i u ovome spotu. Ipak, dosada nije bila percipirana kao turistička destinacija. Ovaj turistički spot itekako će pridonijeti imidžu Karlovačke županije u turističkom pogledu. U tome će imati podršku svih nas koji djelujemo na državnoj razini.“.

Novi turistički spot Karlovačke županije možete pogledati na YouTube kanalu Karlovačke županije.


Komentari