Premijer najavio kada konačno podnosi zahtjev za EU fond za obnovu Zagreba

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u Vinkovcima je komentirao kritike koje im upućuje SDP, kao i ostale kandidate na nadolazećim parlamentarnim izborima, posebno se osvrnuvši pritom na Domovinski pokret Miroslava Škore, piše N1.

Plenković se osvrnuo na izjavu SDP-ovog Gordana Marasa da je HDZ-ov problem u tome što im program piše ministar Ćorić koji je opterećen mnogim aferama.

“Kada bismo provodili vrijeme da slušamo Marasa, nikome ne bi bilo dobro, kada on bude na razini ekonomista i makroekonomista kao Ćorić i ostali iz Vlade poput Zdravka Marića, onda ćemo o tome razgovarati”, rekao je Plenković osvrnuvši na HDZ-ove predizborne plakate.

Na jednom od njih pet piše ‘Neki će delati, a mi ćemo obnoviti’, što je novinare ponukalo da ga pitaju je li to obračun sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

“Izborna kampanja ide u dvije faze, jedna su teaseri koji zagolicaju javnost. Važno je da je privrženost Vlade i HDZ-a da se Zagreb nakon potresa obnovi, na Vladi smo usvojili dokumente, Vlada i HDZ će osigurati obnovu”, rekao je premijer i najavio da će u ponedjeljak ili utorak podnijeti zahtjev za europski Fond solidarnosti za pomoć pri obnovi Zagreba nakon potresa.

Plenković se kratko referirao i na ono što se jutros činilo kao najava osnivanja ministarstva sreće, a što je kasnije demantirao Miroslav Škoro.

“Od 2012. godine postoje izvješća UN-a kakav je indeks sreće, mislim da je Finska zemlja u kojoj su ljudi najsretniji”, najavio je da će i smanjivati broj ministarstava, što će i predstaviti u svom izbornom programu.

Plenković je još jednom obrazložio svoj stav kako je glas za Domovinski pokret Miroslava Škore glas za SDP.

“Škoro je prije drugog kruga predsjedničkih izbora rekao da će zaokružiti broj tri, dakle ne Kolindu Grabar Kitarović, a izdaje se za većeg Hrvata nego HDZ-ovci, Domovinski pokret su veći Hrvati od bilo koga, pretpostavljam su u Mostu veći katolici od svih. Ako je rekao da neće glasati u drugom krugu jasno je rekao što misli o suradnji. Dio njegovih podupiratelja je na predsjedničkim izborima poslao poruku da se križaju listići, imali smo skoro 100 tisuća nevažećih u drugim krugu. To je destruktivan pristup koji je doveo Milanovića na Pantovčak, očito vole da im na Pantovčaku sjedi SDP, pa valjda hoće da im u Banskim dvorima bude SDP”, rekao je premijer i predsjednik HDZ-a.

Na današnje prozivke čelnika najveće oporbene stranke, Plenković je ponovio da se Davor Bernardić više puta diskvalificirao krajnje neprimjerenim izjavama.

“Danas je imao neke aluzije na Ghanija, ako je ikada nešto čitao, vidjet će što je nenasilje i mir. Netko tko govori o staništima rektalnih alpinista, citirao sam, sam se diskvalificirao za obnašanje dužnosti, bilo bi bolje njegovima da se zapitaju koga su izabrali za predsjednika”, rekao je Plenković i dodao tome kako je Fitch zadržao kreditni rejting Hrvatske zbog Vlade i HDZ-a i povjerenja kako vode zemlju.

“Stvar je jednostavna. hoćete li Bernardića ili mene”, zaključio je premijer.


Komentari