Prelijepa gesta: Pranić dao saborski stan obitelji s invalidnom bebom

Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

Gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić, ustupio je stan koji je dobio na korištenje kao saborski zastupnik u Ilici 81., na korištenje obitelji s troje djece, od kojih je najmlađe, jednoipolgodišnja beba, stopostotni invalid, čiji je prizemni, podstanarski stan u Draškovićevoj ulici potpuno uništen, piše Večernji list.

Odmah nakon potresa, Pranić je na svom FB profilu objavio poziv svima kojima je potreban smještaj da mu se jave, a odabir je pao na obitelj koja se u ovom strašnom trenutku našla u gotovo bezizlaznoj situaciji.

“Javilo mi se nekoliko ljudi, ali prijatelji su me upozorili na gospođu koja je dramatičan apel za pomoć uputila na grupi potres na lokaciji Zagreb. “Suprug i ja živim u stanu s troje male djece a najmlađi je na dijalizi i hrani se na cjevčicu. Zidovi su nam popucali, zgrada je označena kao neupotrebljiva s obzirom da sam predala zahtjev za najam gradskog stana na temelju sinove bolesti još prošle godine, molila bih nekoga tko može taj zahtjev pogurati u hitnost”, napisala je gospođa.

“Stupio sam u kontakt s gospođom, situacija je još gora nego što je napisala. Popucale su im vodovodne cijevi i stan je još i poplavio. Pustio sam ih u stan koji sam dobio od Sabora, sada sam ionako u Vrgorcu, a poslao sam i dopis gradonačelniku Milanu Bandiću da se ovoj obitelji, koja ispunjava sve uvjete, dodijeli gradski stan. Nadam se da će zagrebačke gradske službe ili Ministarstvo državne imovine, djelovati promptno hitno riješiti životni problem koji je snašao ovu obitelj”, kaže Pranić.

Slanje ključa iz Vrgorca u Zagreb također je bio pravi podvig, pokupio ga je vozač mesne industrije Pivac koji ga je donio do Karlovca gdje ga je preuzeo Pranićev prijatelj i odnio ga obitelji u Zagreb. Pranić kaže kako je svjestan da je prepuštanjem stana u prekršaju, ali je izjavio: “Neka me kazne! Situacija je izvanredna treba reagirati ljudski”, kaže Pranić.

Poziva pritom i druge saborske zastupnike da pomognu koliko mogu. On je uplatio 5000 kuna na račun Crvenog križa Vrgorac.

“Znam da to neće spasiti svijet, ali ovaj moj čin je apel državnoj upravi da se smanje primanja saborskih zastupnika. Pokažimo solidarnost s građanima Hrvatske koji i bez ovakvih targedija žive puno teže od nas”, poziva Pranić.


Komentari