Prekršitelji dolijali: Policija objavila rezultate vikend Akcije pojačanog nadzora vozila i vozača

Pixabay

Tijekom drugog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača, utvrđeno je 80 prometnih prekršaja.

Od ukupno 80 prometnih prekršaja, 22 prekršaja počinili su vozači pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja je počinjeno zbog nepropisne brzine te pet prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Akcija je prvenstveno usmjerena na počinjenje tzv. „četiri glavnih ubojica u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Najveće zabilježene koncentracije alkohola su izmjerene kod 58-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,61 promila alkohola u krvi (u Trnavi, Resnički gaj), kod 40-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,35 promila alkohola (u Zaprešiću u Ulici Jože Malekovića) te kod 52-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom dok je u organizmu imao 2,10 promila alkohola (u Ivanić-Gradu u Majdekovoj ulici).


Komentari

loading...
-->