Prekrasno! Kreativna Zagrepčanka dizajnirala kalendar posvećen našem gradu

FOTO: Edita Ćurak-Arseta

Idealan poklon za kraj godine.

Bliži se kraj godine, a kalendari odbrojavaju posljednje dane 2017. godine. Ako još niste nabavili svoj primjerak, možda vam se svidi onaj s ulicama grada Zagreba. Dobrila Delonga Momić svake godine u vrijeme Božića dizajnira kalendar, koji je ove godine posvećem upravo zagrebačkim ulicama. ‘Ljubav prema gradu Zagrebu pretočila je kroz svoj portal Turističke stranice i facebook stranicu Zagrepčanke .

U njemu ćete pronaći prošlost i sadašnjost našeg najdražeg grada. O Dobrili Delongi Momić puno će pozitivnog reći Edita Ćurak-Arseta:

‘Samozatajna ali nadasve talentirana gospođa Dobrila Delonga Momić, u životnu misiju pretočila je očuvanje hrvatske tradicije. Svoj stvaralački početak istesala je radeći za Vijesnik, Globus, Milu, Banku, Tenu da bi jedan vremenski period radila kao art direktor u magazinu Sanoma. Svoj doprinos je dala u redizajniranju Modre laste.

Kako sve ima svoj početak, vrhunac i svršetak tako i mnogih časopisa više nema. Kao slobodna umjetnica, zadnjih sedam godina na svoj osobit način, radi na promoviranju naših gradova.’

Kako kaže Edita, kalendar Dobrile Delonge Momić je jedan unikatan zagrebački suvenir koji krasi i njezin dom.

FOTO: Edita Ćurak-Arseta
FOTO: Edita Ćurak-Arseta

O njezinom radu puno govori činjenica da joj je Grad Sinj 2015. godine dodijelio nagradu za najbolji suvenir povodom 300 godine Sinjske alke.

 


Komentari