Prekrasna srna zatočena u šahtu ujedinila vojnike koji su se okupili u namjeri da pucaju jedni po drugima!

Azil Dumovec/Facebook

Spašavanje mladog srnjaka!

Prekrasna srna ujedinila je vojnike crvenog i plavog tima koji su se jutros okupili u Lučkom u namjeri da pucaju jedni po drugima.

Poziv na hitnu intervenciju stigao je s poligona Alpha Army Airsofta, a riječ je napuštenom radničkom naselju Hidroelektre koje se danas koristi za airsoft, vojni sport u kojem se upotrebljavaju replike vatrenog oružja i plastične kuglice kao municija.

Sport je to koji se razvio u istočnoj Aziji, a sve više poklonika ima i kod nas. Iako takav sport služi za rekreaciju, dečki koji se njime bave, znaju koliko je život vrijedan – kako ljudi, tako i životinja.

Iz tog su razloga jutros, kada su uočili srnjaka zatočenog u jednom šahtu, odmah prekinuli borbene planove te pozvali Azil Dumovec u pomoć. Srnjak je divljao u pokušajima da se sam izvuče iz jame u koju je upao, a pritom si je ozlijedio njušku i vilicu.

Azil Dumovec/Facebook

“Kako bismo ga izvukli iz rupe, duboke oko tri metra, bez da se dodatno ozlijedi, kolega Dalibor iz terenske ekipe Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba ga je sedirao. Ljubitelji airsofta srnjaku su poželjeli sreću, a mi smo ga prevezli u oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta grada Zagreba. Veterinar Jadranko Boras tamo je utvrdio da srnjak nema vidljivih vanjskih ozljeda osim onih na njuški i vilici. Idućih mu sati slijede dodatni pregledi, a ako se utvrdi da je pri padu zaista ovako dobro prošao kako na prvu izgleda, u prirodu će biti pušten već za dan, dva. Naime, riječ je o jako lijepoj životinji u dobroj formi. Držimo joj fige!”, napisali su iz Azila Dumovec na Facebook-u.

Azil Dumovec/Facebook

Komentari