HOĆE LI PRESTATI ŠTRAJKATI? U tijeku pregovori o zahtjevima radnika, evo na što je sve Uprava već pristala!

Foto: Zagreb.info / Ranko Suvar / CROPIX

U Čistoći traju pregovori između predstavnika Gradske uprave, Zagrebačkog holdinga i radnika, koji su treći dan u štrajku i ne odvoze otpad, tražeći povećanje koeficijenata za najniže plaćene radnike i vozače.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će Uprava Zagrebačkog holdinga danas prijaviti sudu nezakoniti štrajk radnika Čistoće, a troškove plaća radnika koji nezakonito štrajkaju neka snose sindikati, što iznosi 100.000 eura dnevno.

‘MI NISMO ORGANIZIRALI ŠTRAJK’ Sindikati odgovorili Tomaševiću: ‘Nećemo plaćati troškove za plaće!’

Tomašević je pozvao radnike da se vrate na posao jer je pet njihovih zahtjeva prihvaćeno, a o šest zahtjeva je Uprava Holdinga spremna pregovarati u najkraćem roku.

U utorak je Uprava Zagrebačkog holdinga pristala na pet od njihovih 11 zahtjeva, a radnici, kao uvjet povratka na posao, traže beskompromisno povećanja tih koeficijenata.

Uprava Zagrebačkog holdinga prihvatila je nabavu nove ispravne HTZ opreme i plaćanje kartica vozača, koje su vozači dosad morali plaćati sami. Prihvatili su i zahtjeve za izradu sistematizacije radnih mjesta u roku 30 dana, upute na koji način radnici trebaju prikupljati otpad, te besplatni parking za radnike Čistoće ispred podružnice, koji su dosad morali plaćati. O ostalim zahtjevima u Upravi Zagrebačkog holdinga su spremni pregovarati.

Foto: Zagreb.info

Ako se vrate na posao, sankcija za radnike neće biti, a njihove plaće za vrijeme nezakonitog štrajka trebaju snositi sindikati, poručio je.

Radnici ističu da su spremni prekinuti štrajk odmah ako se riješi pitanje koeficijenata, inače neće izaći na teren.

Sindikati su pak poručili Tomaševiću da troškove štrajka radnika Čistoće neće snositi sindikati, jer nisu ni organizirali štrajk.


Komentari