BANDIĆ UGOSTIO PREDSTAVNIKE ISTOČNE SLAVONIJE: Udruga oboljelih branitelja kod gradonačelnika

FOTO: zagreb.hr

Milan Bandić ugostio je branitelje iz Slavonije u petak 26. kolovoza.

U zagrebačkoj Gradskoj upravi, gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, primio je predstavnike Udruge oboljelih branitelja istočne Slavonije, generala Ivana Nagulova, Marija Vekića i Srećka Josića.  Branitelji su gradonačelnika upoznali s aktivnostima i planovima Udruge te mu, u znak zahvale, uručili zlatnu plaketu za dugogodišnju potporu hrvatskim braniteljima.

U izjavama za medije nakon sastanka, predsjednik Udruge Josip Josić podsjetio je na tešku situaciju mnogih oboljelih hrvatskih branitelja koji su zaboravljeni od strane institucija, a kojima je potrebna pomoć oko liječenja omogućavanje što normalnijeg života. Naglasio je i potrebu rješavanja problema oko položaja hrvatskih branitelja iz Bosne i Hercegovine koji nemaju isti status kao i branitelji HV-a, a za čija se prava također zalaže Udruga.

Gradonačelnik Bandić zahvalio je gostima na priznanju i obećao da će Grad i dalje blisko surađivati s Udrugom kako bi, u okviru mogućnosti, pokušali zajedno poboljšati situaciju oboljelih branitelja u Hrvatskoj i BiH.


Komentari