HOĆE LI OVO POGODITI TOMAŠEVIĆA? Predstavnica roditelja-odgojitelja ismijala odluku o amandmanima, sporan je ovaj detalj o vrtićima

Screenshot

Zanimljiva će biti sjednica Gradske Skupštine u četvrtak na kojoj će se raspravljati o Prijedlogu proračuna za Grad Zagreb za 2020. godinu. Utoliko će biti zanimljivije, jer gradonačelnik i njegov tim moraju pokrpati rupe iz kojih “curi na sve strane”, a posebice se ističe potez koji je razljutio korisnice mjere roditelj-odgojitelj.

Uoči sjednice, na svojoj redovnoj konferenciji za medije, Tomašević je najavio odbijanje određenih oporbenih amandmana, a najavio prihvaćanje jednog – koalicijskog partnera SDP-a. Naime, Možemo ima većinu u Skupštini kojom zasjeda SDP-ov Joško Klisović. Time je politička križaljka Možemo i SDP-a u Skupštini konačno upalila, jer je stvarnost takva, da niti jedan amandman ne mora biti prihvaćen s obzirom na većinu u Skupštini.

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Revolitrani korisnici mjere već tjednima prosvjeduju, a sve kako bi i mobilizirali oporbu na žustro protivljenje i podnošenje amandmana u korist mjere roditelj-odgojitelj.

No, čini se kako Tomašević ne kani pomaknuti dalje od onoga što je prihvatio SDP-ov amandman o povećanju iznosa za prihvat djece u vrtiće:

“Predvidjeli smo 52 milijuna kuna za izgradnju tri do četiri vrtića. Oni su podnijeli amandman da se kompenzacijske mjere za vrtiće poveća na 25 milijuna kuna, to ćemo prihvatiti isto kao i amandman vezano za povećanje sredstava Centar za zdravlje mladih”, izjavio je.

Na takvu odluku, sasvim jasno, s prijezirom gledaju predstavnici roditelja-odgojitelja. Kako nam je ispričala Ljiljana Dragić, predstavnica inicijative Djeca su budućnost:

“To mi je vrlo smiješno, izgleda kao da nam se rugaju. Oni raspolažu brojkom od nekih 5 tisuća djece, za što bi trebalo barem 80 vrtića”, rekla je Dragić.

“Cijenim podnešene amandmane od oporbe i potporu koju su dali roditeljima-odgojiteljima za ovakvo iznenadno ukidanje mjere”.

Ističe i da je suludo što se prvo ide u izglasavanje proračuna, pa tek onda u raspravu o mjeri.


Komentari