Predstavljena STUDIJA PREDIZVODLJIVOSTI za izgradnju URIHO-va kompleksa na Kajzerici

zagreb.hr

Predviđena vrijednost gradnje i opremanja cijelog kompleksa na Kajzerici je oko 250 milijuna kuna.

Studiju predizvodljivosti kompleksa URIHO na Kajzerici predstavili su pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna, te ravnatelj Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom Josip Držaić. Predstavljanje je održano u Staroj gradskoj vijećnici, a nazočila je i potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević. Studija se sastoji od socioekonomske analize te analize troškova i koristi, odnosno financijskog jaza.

“Budući kompleks sadržavat će sve postojeće komponente, uključujući zaštitne radionice i proizvodnih pogona, no dodatnu vrijednost činit će sportska dvorana za osobe s invaliditetom te smještajni kapaciteti”, kazala je pročelnica Fortuna nadodavši kako je glavni cilj projekta izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom. “Tendencija je da kompleks u budućnosti postane referentni centar, a sasvim sigurno, donijet će i nova radna mjesta kao i proširenje djelatnosti URIHO-a”, zaključila je Fortuna.

Ravnatelj Josip Držaić istaknuo je kako se realizacije ovog projekta očekuje već 10 godina te kako bi se izgradnjom ovoga kompleksa napokon na istome mjestu našle sve raštrkane jedinice URIHO-a, koje se trenutno nalaze na 15 različitih mjesta. “Sva projektna dokumentacija je gotova i čeka se na otvaranje natječaja za apliciranje za sredstva iz europskih fondova sredstva od strane nadležnog ministarstva”, rekao je Držaić.

Na službenim stranicama Grada Zagreba stoji kako je URIHO nositelj ovoga projekta u suradnji s Gradom, a predviđena vrijednost gradnje i opremanja cijelog kompleksa na Kajzerici je oko 250 milijuna kuna, dok će se sam kompleks sastojati od tri cjeline. Rehabilitacijsko-proizvodnog segmenta, multifunkcijske sportske dvorane u potpunosti prilagođene osobama s invaliditetom te edukacijsko-rehabilitacijskog segmenta sa smještajnim kapacitetima.


Komentari