Predstavljena ovogodišnja utrka – INA Delta Rally

zagreb.hr

U Ininoj Upravnoj zgradi održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen 41. po redu INA Delta Rally koji će se u organizaciji Auto kluba INA Delta Zagreb održati 11. i 12. rujna.

Na natjecanju se ove godine očekuje čak 50 posada, a utrke će se voziti na Zagrebačkom velesajmu s ceremonijalnim startom pred Ininom Upravnom zgradom te na Sljemenu. Ovogodišnju utrku je predstavio g. Mladen Blašković, predsjednik AK INA Delta, a nazočnima su se obratili i predstavnik Ine g. Tomislav Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova,gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić, g. Berislav Čegelj, direktor INA Delta Rallyja, g. Mato Šebalj, pomoćnik direktora, kao i g. Juraj Šebalj i g. Toni Klinc, šesterostruki pobjednici Rallyja.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio predsjednik Auto kluba INA Delta g. Blašković koji se posebno zahvalio svima na sudjelovanju i potpori: “Organizacija ove priredbe dokaz je da se velike manifestacije u gradu Zagrebu mogu uspješno organizirati isključivo simbiozom triju najvažnijih interesa: potporom Grada Zagreba, velikog sponzora kao što je naša INA, te entuzijazmom sportskih djelatnika organizatora.” Obraćajući se prisutnima u ime Ine g. Thür, izvršni direktor PF Korporativnih poslova, naglasio je dugogodišnju poveznicu Ine i ovog prestižnog natjecanja. “INA Delta Rally najznačajnija je automobilistička priredba u Hrvatskoj, pa i u ovom dijelu Europe, stoga smo u Ini ponosni što je podržavamo već dugi niz godina te i tako doprinosimo razvoju sporta, sportskog duha i zajedništva. Posjetitelje častimo i besplatnim koncertom Opće opasnosti koji će se održati u petak u 20 sati na Velesajmu te su svi pozvani”, dodao je g. Thür.

Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić istaknuo je kako je utrka INA Delta Rally na određeni način postala simbol grada: “Grad Zagreb podržava INA Delta Rally, tradicionalno natjecanje koje okuplja sve više zaljubljenika u ovaj oktanski adrenalinski sport. Riječ je o atraktivnom sportskom događanju koje pozitivno utječe na zagrebačke gospodarske i turističke potencijale”.

G. Čegelj, direktor natjecanja, prisjetio se samih početaka organizacije ovog natjecanja te naglasio da se ovogodišnja priredba temelji na najboljim tradicijama dosadašnjih uz određena pojačanja brzinskih ispita i prologa, dok je njegov pomoćnik, g. Šebalj, detaljnije opisao koncept i detalje zahtjevne utrke u kojoj će natjecatelji trebati pokazati puno znanja, vještine i hrabrosti. Te osobine dosad su mnogo puta pokazali Jura Šebalj i Toni Klinc, posada sa čak šest naslova pobjednika ove utrke, koji su najavili da i ove godine startaju s istim ciljem.


Komentari