Predstavljena manifestacija ‘Maske na otvorenom trgu’

FOTO: Zagreb.hr

Manifestaciju Maske na trgu predstavljena je na konferenciji za novinare u zagrebačkom HNK.

Manifestaciju su predstavila Dubravka Vrgoč, ravnateljica Hrvatskog narodnog kazališta, Gorjanka Horjan, ravnateljica Etnološkog muzeja i Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Od 7. do 28. veljače Etnografski muzej, Hrvatski školski muzej, Muzej za umjetnost i obrt i Hrvatsko narodno kazalište u okviru manifestacije organiziraju niz radionica vezanih uz Fašnik.

“Njihovom suradnjom, uz potporu Grada, kroz projekt Maske na trgu, dajemo Zagrebu jednu novu, zanimljivu i drugačiju dimenziju”, istaknuo je Tedi Lušetić.

Zahvalivši Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport na pokroviteljstvu, Dubravka Vrgoč je najavila Fašničku reviju, veliku završnu proslavu koja će se održati u subotu, 25. veljače. Naime, u 12 sati iz sva tri muzeja kreću povorke mališana pod maskama prema HNK, gdje ih očekuje nastavak programa.

U duhu fašničkog slavlja djeci će nastojati približiti kazališnu umjetnost i proširiti poimanje maske, te će i sami imati priliku pokazati svoju masku.

Goranka Horjan je pozvala svu djecu vrtićke i školske dobi da dođu u radionice u navedenim muzejima koji su se ove godine posebno potrudili upravo njima približiti svijet Fašnika.

Više o programu ovdje.

Komentari