Predstavljen projekt rekonstrukcije studentskih naselja Cvjetno i Stjepan Radić

Facebook/Studentski dom Stjepan Radić

U okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uz podršku Europske komisije organizira ‘Dane otvorenih vrata EU projekata’.

Na “Danima otvorenih vrata EU projekata” predstavljen je projekt rekonstrukcije studentskih naselja Cvjetno i Stjepan Radić. Cilj događanja je predstaviti projekte koji su svojom provedbom doprinijeli razvoju lokalnih zajednica.

Obnova dvaju studentskih centara počela je 2014. potpisivanjem sporazuma o obnovi, a studenti su u nove i uređene prostorije uselili nakon godinu dana. Tako je u svega nekoliko mjeseci realiziran je projekt vrijedan tristo milijuna kuna, jedan od najvećih projekata u našem gradu.

Sanacijski upravitelj Studentskoga centra Mirko Bošnjak istaknuo je kako želi nastaviti s ulaganjem u studentski standard Sveučilišta u Zagrebu. Tako je u planu obnova petog i šestog paviljona u studentskom domu Stjepan Radić, piše HRT.

Rektor Damir Boras naglasio je da je projekt uspješno ostvaren za dobro studenata Sveučilišta, da budu dobri studenti i odgovorni građani, no pritom i kritizirao:

Inače, Hrvatska jako slabo koristi sredstva koja su joj na raspolaganju, iz raznih fondova na raspolaganju joj je 812 milijuna eura, a do 2016. godine od toga joj dodijeljeno samo 18 milijuna isključujući ovaj naš projekt.

300 milijuna kuna vrijednu investiciju većinski su financirali europski fondovi, donacije i subvencije Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te država putem resornog ministarstva.


Komentari