Predstavljen projekt ‘NA PRVOJ CRTI ZDRAVLJA’, EVO O ČEMU JE RIJEČ

Facebook

Predstavljen je javnozdravstveni projekt Na prvoj crti zdravlja, kojeg je u prostorijama Zaklade za pomoć oboljenima od cerebrovaskularnih bolesti, predstavio Milan Bandić u prisutnosti ravnatelja Zaklade.

Riječ je o projektu kojeg provodi Zagrebački institut za kulturu zdravlja, a bavi se znanstvenim i edukativnim aktivnostima vezanima uz zdravlje hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te stradalnika Domovinskog rata.

“Prevencija u zdravlju je Conditio sine qua non opstanka zajednice i ljudi ove države. Trebamo pomoći onima koji su nas zadužili svojim djelovanjem i nesebičnim davanjem sebe. Preveniranje i pomoć ljudima je abeceda morala svakog čovjeka” kazao je Bandić te najavio proslavu svog 60. rođendana ove nedjelje na kojoj će se, već tradicionalno, umjesto poklona donirati sredstva za rad Zaklade na provođenju društveno korisnih projekata posvećenih zdravlju, osobiti prevencije i liječenju cerebrovaskularnih bolesti.

Također, prema najavi predsjednika Upravnog odbora Zaklade Veljka Đorđevića, početkom sljedeće godine planira se otvaranje nekoliko novih savjetovališta za psihološku pomoć, za kulturu prehrane i fizičku aktivnost, a već 4. i 5. prosinca organizirat će se stručna konferencija na kojoj će se govoriti o epidemiološkim pokazateljima vezanim uz zdravlje naših branitelja i članova njihovih obitelji, fizičkom i psihosocijalnom zdravlju.


Konferencija će se odvijati kroz plenarna predavanja, okrugle stolove, kratka usmena izlaganja, poster prezentacije, kulturno umjetnički program te predstavljanje materijala na promotivnim štandovima, stoji na službenim stranicama Grada Zagreba.

Komentari

loading...
-->