Predstavljanje strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb

FOTO: Zakaj volim Zagreb/ Alan Grubelić

Urbana aglomeracija Zagreb obuhvaća 3 županije.

U petak, 21. srpnja, u 11,00 sati, u ZgForumu (Gajeva 27), gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, prisustvovat će predstavljanju i prezentaciji Nacrta prijedloga Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb za razdoblje do 2020. uoči javne rasprave.

U nazočnosti predstavnika jedinica lokalne samouprave u obuhvatu Urbane aglomeracije Zagreb – gradonačelnika, načelnika i drugih predstavnika, na predstavljanju će, osim gradonačelnika Bandića i pročelnice Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj Grada Sanje Cvjetko Jerković govoriti i prof.dr.sc. Mladen Vedriš, predsjednik Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije.

Izrada Strategije razvoja Urbane aglomeracije Zagreb propisana je Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, a predstavlja temeljni strateški dokument u kojem se određuju ciljevi i prioriteti razvoja za urbano područje. Urbana aglomeracija Zagreb obuhvaća 3 županije – Grad Zagreb, dio Zagrebačke i dio Krapinsko-zagorske županije odnosno 30 jedinica lokalne samouprave – od toga 11 gradova i 19 općina, i najveće je urbano područje u Republici Hrvatskoj.

U kolovozu ove godine planiran je početak Javne rasprave o Nacrtu prijedloga Strategije i Strateške studije, nakon čega slijedi završetak postupka Strateške procjene te izrada Konačnog Nacrta Strategije koja će se uputiti na donošenje Skupštini Grada Zagreba.


Komentari