Predsjednik Gradske skupštine: ‘Boli me što stadion i prostor oko njega izgledaju tako loše!’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić rekao je u srijedu da je za uređenje maksimirskog stadiona, projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, a koraci uređenja moraju biti savršeno odrađeni.

”Uređivanje maksimirskog stadiona priča je koja traje godinama, čak i desetljećima. Sad je osvanulo da će se uložiti u njega 280 milijuna kuna za natkrivanje i uređenje tribina, a onih stotinjak milijuna eura koje se do sada ‘uložilo’ sada izgleda kao bačeni novac. Ako se za stotinjak milijuna eura do sada nije napravila kompletna rekonstrukcija i izgradio novi stadion, mene zanima kako se dogodila naknadna pamet da se sa 280 milijuna kuna mogu dobiti nove tribine i krov nad njima – izjavio je Mikulić za Hinu, komentirajući najavu iz “Jutarnjeg lista” da će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić krenuti u veliku obnovu maksimirskog stadiona, vrijednu 280 milijuna kuna, koja sadrži rekonstrukciju i natkrivanje zapadne i sjeverne tribine.

”Mene boli, kao vjerujem svakog Zagrepčanina, da stadion kao i prostor oko njega izgledaju toliko loše i sramotno. Jesam za uređenje te lokacije, samo u ovome gradu se sve rješava ad hoc i parcijalno. Projekt uređenja treba ići od temelja i obuhvatiti sve, onda je to ozbiljan projekt. Što treba urediti, treba li srušiti sve, graditi iznova, to su sve pitanja na koja otpočetka stručnjaci moraju dati odgovor i onda ići u priču obnavljanja ili izgradnje novoga”, prenosi Večernji list.

Kaže kako želi da stadion izgleda divno, ali da onda i koraci uređenja trebaju biti savršeno odrađeni.

”Želim isto tako reći da s obzirom da Dinamo, iako je gradski klub po mome mišljenju treba biti uključen u priču oko financiranja cijelog projekta. To se trebalo odavno napraviti. Trebali su sjesti predstavnici kluba i Grada, i dogovoriti se koliko će tko participirati u cjelokupnom projektu. Pa tko ne bi htio velike klubove dočekivati na prekrasnom gradskom stadionu.”, zaključio je.


Komentari