Predsjednica iznenadila izjavom: ‘Vidite da na ulicama grada nema beskućnika’

FOTO: Ivan Klindić

“Znala sam dosta toga jer živim ovdje i susrećem se s gradonačelnikom, međutim, jesam, čula sam dosta podataka, posebno oko socijalnih davanja. Vidite da na ulicama grada, za razliku od mnogih gradova, nema beskućnika. Zagreb je beskućnicima omogućio krov nad glavom”, rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović novinarima u četvrtak u Zagrebu, javlja Index.

I Milan Bandić je prošle godine davao slične izjave. Upitan što če s beskućnicima uoči polarnih hladnoća prošle veljače, gradonačelnik je rekao kako nema “tih problema u ovom gradu, nitko nije bez krova i toplog obroka.”

“Nitko u gradu Zagrebu ne ćori na ulici, jedino oni koji su malo janpi, ali onda odu malo u Vinogradsku na trežnjenje, odu kući ili netko članova obitelji dođe po njih, onda ih je malo sram pa dok ih drugi put ne prevari. Ima ponavljača kad je to u pitanju”, kazao je tada.

Inače, predsjednica je danas bila u posjetu Zagrebu. U gradskoj upravi Grada Zagreba predsjednica Grabar-Kitarović susrela se s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Gradske skupštine Grada Zagreba Andrijom Mikulićem, koji joj je, zajedno sa suradnicima, predstavio programe i projekte Grada Zagreba.

U nastavku dana Predsjednica je posjetila Zagrebački inovacijski centar (ZICER) na Zagrebačkom velesajmu te obišla naselje Podbrežje i centar Grada.


Komentari