PREDSJEDNIČINA PORUKA ‘LAJKANA’ PREKO 2 TISUĆE PUTA: Poslala upozoravajuću poruku navijačima (FOTO)

Slavko Midzor/PIXSELL

Čini se kako je predsjednica Grabar Kitarović zabrinuta zbog mogućih izgreda na utakmici u Parizu.

I dok mediji pišu kako je dio hrvatskih navijača u Parizu po ulicama počeo skandirati ‘Za dom spremni!’, na tu temu odlučila se oglasiti i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović. Ona je naime na svom službenom Facebook profilu ostavila poruku svim hrvatskim navijačima koji će danas pred cijelim svijetom, pokazati kako to navija Hrvatska.

”Prije godinu dana, podmuklo, pod okriljem noći, iscrtana je svastika na Poljudu. Uvjerena sam da to nije učinio nitko tko voli svoju Domovinu…”, dio je predsjedničine poruke javnosti koja je prikupila preko 2 tisuće lajkova, a podijeljena je preko sto puta u samo sat vremena od objave.

Nekoliko tisuća hrvatskih navijača okupiralo je ulice Pariza uoči dvoboja protiv Turske. Međutim, engleski novinar Nick Ames na svom je Twitter profilu objavio video u kojem je vidljivo kako grupa hrvatskih navijača pozdravlja one turske. On je, doduše, zbog nepoznavanja hrvatskog jezika napisao da vlada prijateljska atmosfera, ali u stvarnosti je skupina navijača u ‘kockastim’ dresovima Turke počastila dobro poznatim povikom ‘Za dom spremni’.

Upravo se zbog ustaškog pozdrava hrvatska reprezentacija posljednjih godinu dana nalazi u velikim problemima. Zbog onih koji su bili ‘za dom spremni’ na utakmici protiv Norveške, Vatreni su protiv Italije morali igrati pred praznim tribinama, a na travnjaku s iscrtanom svastikom zbog koje je stigla nova kazna igranja dviju utakmica bez gledatelja…

>>> HRVATSKI NAVIJAČI OKUPIRALI PARIZ! NEVIĐENI SPEKTAKL: Evo što se događa na pariškim ulicama! (VIDEO)

>>> OVA BAKICA ODUŠEVILA JE INTERNET, A SADA JU SVI TRAŽE: ‘Spomenik joj treba podići!’


Komentari