PREDIZBORNA DEBATA: Budućnost kulture u Hrvatskoj

FOTO: Facebook

Cilj je usmjeriti interes političkih stranaka prema raspravama o kulturi i kulturnoj politici, medijima i civilnom društvu kao važnim društvenim djelatnostima.

Povodom predstojećih prijevremenih parlamentarnih izbora, inicijativa Kulturnjaci 2016 organizira prvu javnu tribinu na kojoj će predstavnici političkih stranaka imati priliku izložiti prijedloge programa za kulturu, medije i civilno društvo.

Ovom tribinom žele doprinijeti tome da kultura, mediji i civilno društvo dobiju zasluženo mjesto u predizbornim kampanjama i debatama, da se pomaknu s margina interesa političkih stranaka te da se, uz obrazovanje i znanost, istaknu kao bitne teme.

Nadaju se da ćemo ovom tribinom doprinijeti uspostavljanju standarda političke debate i kritičke diskusije te usmjeriti interes političkih stranaka prema raspravama o kulturi i kulturnoj politici, medijima i civilnom društvu kao važnim društvenim djelatnostima.

Pozivaju vas da se odazovete na ovu tribinu u srijedu, 7. rujna u Hrvatski novinarski dom (Perkovčeva ulica 2), s početkom u 10 sati.


Komentari