Prebolio koronu, a ipak se cijepio: Boras i žena primili cjepivo ‘da se ne bi bacilo’, pojašnjavaju iz KBC-a

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Damir Boras, rektor zagrebačkog Sveučilišta, cijepio se protiv koronavirusa. Cjepivo je primio 25. siječnja ove godine, iako je koronavirus prebolio u studenom prošle godine.

Pročelnik Klinike za stomatologiju Željko Verzak iz zagrebačkog KBC-a objasnio je da se rektor sa suprugom našao na stomatološkom pregledu u trenutku kada se cijeli odjel cijepio na stomatološkom pregledu. Nakon procjepljivanja zdravstvenih djelatnika ostale su tri prorijeđene doze koje bi se inače morale baciti, piše N1. 

“Taj dan pred kraj radnog vremena u poliklinici Klinike za stomatologiju na pregledu su bili supružnici Boras koji su se interesirali i za mogućnost cijepljenja u našoj ustanovi. Kako su tri doze cjepiva ostale neiskorištene najprije smo pokušali stupiti u kontakt s djelatnicima previđenima za cijepljenje za idući dan te smo u to vrijeme uspjeli dobiti samo jednog djelatnika koji se tada došao cijepiti, a preostalim dvjema dozama cijepljeni su supružnici Boras kako se cjepivo ne bi bacilo”, objasnio je Verzak.

Rektor nije želio komentirati ove navode.


Komentari