HOROR U CENTRU ZAGREBA: Facebook predator zatočio curicu u hotelu, namjeravao ju odvesti u Italiju?!

Zeljko Lukunic/PIXSELL

“Dobar dan. Čekam tatu koji treba doći iz Amerike. Rezervirana je soba”, kazala je 13-godišnja djevojčica pri dolasku u hotel.

Obitelj 13-godišnje djevojčice iz okolice Zagreba nije imala pojma kroz kakav horor prolazi njihovo dijete. Djevojčica je u prošlu subotu kazala roditeljima kako ide prespavati kod prijateljice, ali zapravo je otišla u jedan zagrebački hotel, posljednji puta roditelji su je vidjeli kada je izašla iz kuće u subotu oko 18 sati, a drama je trajala sve do ponedjeljka ujutro ili točnije 34 sata.

“Dobar dan. Čekam tatu koji treba doći iz Amerike. Rezervirana je soba”, kazala je 13-godišnja djevojčica pri dolasku u hotel. “Tata” je zapravo bio 53-godišnji M.G., predator s društvenih mreža koji je namamio djevojčicu u hotel navodno je obiteljski čovjek i otac troje djece. Na svu sreću policija je pravovremeno reagirala i iz zasjede uhvatila predatora. Djevojčicu su zatekli u čudnom stanju, bila je omamljena, a doznaje se kako je predator možda imao još gore planove jer je djevojčica prije odlaska od kuće pretraživala kakva će biti vremenska prognoza u Italiji.

Zagrebačka policija kratko je kazala kako je kriminalističko istraživanje u tijeku te da ne mogu iznositi pojedinosti događaja dok se obrada ne završi, piše Jutarnji list.


“Seka mi je djelovala omamljeno, s njom se nije moglo pričati”

Obitelj 13-godišnje djevojčice u velikome je šoku i ne prestaju plakati otkako su saznali da im je kći bila u rukama 53-godišnjeg predatora.

“Srce nam se steglo. Seka mi je djelovala omamljeno. S njom se nije moglo pričati. Kolutala je očima. Ni na jedno pitanje nije bilo odgovora. Ništa joj nije bilo jasno. Nije znala ni gdje se nalazi ni što joj se dogodilo. Situacija koja ledi žile. Nisam znala bih li gledala u nebo ili da seki gledam u oči i pokušam maknuti zadnjih par dana iz njezine duše. Odjeću koju je nosila na sebi policajci su poslali na vještačenje. Pružena joj je i psihološka pomoć. O tom čovjeku, četiri puta starijim od nje, ne znam što da mislim. Nema riječi kojima bih ga mogla opisati. Namamio ju je i dao joj upute što da govori. Sramotno je što su je u hotel pustili bez dokumenata. Satima je tog čovjeka čekala sama u sobi i onda joj je došao oko dva ujutro u nedjelju, kazale je za Jutarnji sestra 13-godišnje žrtve.

Obitelj je shvatila da nešto nije u redu kada im se kći prestala javljati na telefon. Obitelj je potom kontaktirala prijateljicu kod koje je rekla da će prespavati, a onda je uslijedio jezivi odgovor. Prijateljica im je kazala kako se njih dvije nisu ništa dogovorile.

Obitelj je potom alarmirala policiju, prijatelje i poznanike da pokušaju na bilo koji način stupiti u kontakt s njihovoom kćeri. Pokušavali su preko društvenih mreža, obilazili su sva mjesta na kojima bi mogla biti, kontaktirali veliki broj ljudi, ali ništa nije polazilo za rukom. Sve dok na jedanu od objava na društvenim mrežama nije stigao odgovor, “Mislim da sam tu curicu vidjela sinoć. Pitala me kako doći do hotela u Vlaškoj. Imala je na sebi sportsku jaknu s kapuljačom, Adidas trenirku i tenisice”.

Obitelj je odmah prepoznala da je riječ o njihovoj kćeri, a potom su doznali kako je osoba s njezinim imenom i prezimenom registrirana u hotelskoj sobi.

“Odmah sam znala da je to ona. Telefonskom provjerom doznali smo da je osoba pod njezinim imenom registrirana u hotelskoj sobi. Obavijestili smo policajce i sami krenuli prema hotelu. Istražitelji su već bili tamo kad smo stigli. Nisu nas pustili blizu. Moje sestre i tog čovjeka nije bilo u sobi. Postavili su zasjedu. Pola sata prije nego što će ih privesti po povratku u hotel u četiri sata ujutro policajci su mom ocu, bratu i prijateljima rekli da odu kući i da će im javiti ako nešto bude. Očito su naslućivali da će se slučaj brzo riješiti, čime su spriječili tragediju”, opisuje tijek potrage sestra 13-godišnje djevojčice.

Rekao joj da ima 18 godina

Ono što je djevojčica proživljavala od dva sata ujutro u nedjelju pa sve do u zoru u ponedjeljak za sada još nije poznato kao ni planovi 53-godišnjaka.

Obitelj pak smatra kako je hotel došla po naređenju.

“Prijateljici je moja sestra rekla da ima dečka od 18 godina. Je li doista mislila da je taj čovjek tinejdžer, kojega je prvi put vidjela uživo nakon poznanstva na internetu? Unaprijed rezervirana i plaćena hotelska soba upućuju na to da je sve dogovoreno. Pobogu, rekao joj je da kaže da čeka oca! Tko zna je li mu to prvi put. Prije bijega od kuće seka je razbila mobitel i ostavila ga u sobi. Ugasila je profil na Facebooku. Imala ih je nekoliko. Je li i to po njegovu naputku? S obzirom na zadnje što je gledala na internetu na svom kompjutoru, vremensku prognozu Italije, ne bih se začudila da je s njim tamo trebala otići”, kazala je sestra djevojčice.

Dio krivnje obitelj svaljuje i na hotelsko osoblje koje nije prepoznalo da se radi o maloljetnoj osobi.

“Ne znam je li na recepciji rekla da ima 18 godina. Ali u to je nemoguće povjerovati jer vidi se da je dijete. Bila je odjevena kao da ide na džoging. Niti se šminka niti ima fizuru. Ne odlazi u provode ni noćne izlaske. Vrijedna je školarka, znate ono ‘kuća, škola, kuća’. Jedina izvanškolska aktivnost joj je odlazak na njemački jezik. Nekad je trenirala rukomet, ali je ozlijedila nogu pa je zbog toga još više kod kuće i visi na internetu. Ali nikome nije bilo na pameti da je meta pedofila niti je pokazivala da je nešto brine. Ni grad je kao grad ne privlači. U Zagreb ne odlazi niti zna do njega doći, a kamoli do Vlaške. Cijela je situacija gadljiva. Jedva čekam da dođe kući i doista bih voljela da se proteklih dana nikada više ne sjeti”, zaključila je sestra

Sumnja se na trgovinu djecom

Za što će točno istražitelji teretiti 53-godišnjeg predatora pokazat će istraga nakon što se obave razgovori sa svima, provedu vještačenja, pregledaju snimke nadzornih kamera i rekonstruira cijeli događaj. Osim sumnje na seksualne delikte na štetu djeteta, ne treba isključiti ni da je posrijedi trgovina djecom.

Komentari