PRAVDA NA ZADATKU? U centru Zagreba gomila plesala i pjevala, ogorčeni ugostitelji paze na svaku sitnicu: ‘Redara nema nigdje’

Photo: Pixabay, Ilustracija

Pjesma, žamor, veselje i čovjek na čovjeku. Kratak je to opis druženja u samom centru Zagreba na početku vikenda, kada se bez razmaka i pridržavanja epidemioloških mjera natiskalo daleko više od 100 ljudi, doznaje Dnevnik. S druge strane, organizatori navijačkih zona u središtu metropole  su na mukama da se utakmice prate u skladu s preporukama Stožera.

”Imali smo generalnu probu, imamo pojačanu COVID redarsku službu, imamo zaštitare, nas je dovoljno. Generalna proba prošla je fenomenalno”, rekao je za Dnevnik Tomislav Mileis, iz kluba navijača ”Mi Hrvati”.

Ugostitelji su, kao i većinu vremena od dana kada je buknula pandemija, zabrinuti i razočarani. Relaksacija mjera koju je u petak predstavio Stožer ponovno je, kažu, pokazala da za sve ne vrijede isti kriteriji.

”Organizacijski tim je stvarno dobar i vidi se da se sve radi da bude kako spada. Ima i drugih lokacija u gradu gdje se vidi, gdje nema redara, a puno više ljudi nego na Trgu što se okupljaju”, istaknuo je ugostitelj Petar Šuman.

No, izazov tek slijedi. Dani u kojima igraju naši Vatreni bit pokazat će prolazi li teorija u prakasi, i to već od danas.

”Mi imamo centralnu fan zonu, sve okolo je sajam. Djelujemo ovdje primarno, ali i na cijeli Trg koji je 12 tisuća kvadrata, koji je daleko najveće mjesto, ima nekoliko zona i ukoliko se ova popuni preusmjerit ćemo ih iza bana”, napomenuo je Mileis.

Ugostitelj Vladimir kaže kako je ipak dobro da su dozvolili da se druže i da se barem i ovako nešto događa. Navijači slično razmišljaju. ”Svakako je sve drugačije tako i nogomet, da nije bili bi u Engleskoj. Tu smo i radimo što možemo”, rekao je navijač.

 


Komentari