PRAVA DRAMA U STUDENTSKOM DOMU U ZAGREBU: ‘Lisica je išla za mnom, vrištala sam, a ona me pratila do samih vrata’

bs.wikipedia.org

Studentski dom na Lašćini već nekoliko noći zaredom posjećuje lisica.

Iako lisica u Zagrebu nije nešto na što nismo navikli, čini se kako je njezina pojava uznemirila studente i Upravu pa se organizirala potragu za divljom životinjom, piše Jutarnji list.

Naime, prvi glas o noćnom posjetitelju pojavio se na Facebook grupi spomenutog studentskog doma, nakon čega se počelo javljati sve više studenata koji su imali bliski susret s lisicom.  Među njima je i Kristina Šubić, studentica socijalne psihologije na ERF-u, koja se u noći s utorka na srijedu našla oči u oči s malim grabežljivcem.

”Kada sam došla do svog paviljona, čula sam neko šuškanje iza sebe, okrenula sam se i vidjela lisicu. Brzo sam potrčala prema vratima, a ona je krenula za mnom. Vrata su bila zaključana pa sam, vrišteći, otrčala u drugi paviljon za koji sam znala da nije zaključan, a lisica me je pratila do samih vrata”, rekla je Kristina za Jutarnji pa se nakon toga bojala izaći van te je pozvala zaštitara.

O cijelom slučaju, studenti su ubrzo obavijestili upravitelja Miju Geljića.

”Odmah sam kontaktirao veterinare, lovce i udrugu za zaštitu divljih životinja, a svi su mi rekli kako nema razloga za brigu te da lisica nije bijesna, nego samo gladna. Ipak, rekao sam zaposlenicima menze da ubuduće bolje zatvaraju kontejnere u koje bacaju ostatke hrane kako miris ne bi privukao životinje”, rekao je upravitelj Geljić.

Studenti ostavljaju hranu ispred paviljona

Između ostalog, upravitelj doma kazao je kako studenti znaju ostavljati hranu ispred paviljona što je vjerojatno privuklo životinju.

Mario Brodarić, stanar osmog paviljona, tvrdi da se lisica i noć prije pojavljivala po Lašćini.

”U noći mi se javila prijateljica i rekla da joj je lisica pojela pršut koji je u vrećici ostavila na prozoru. Prvo sam mislio da se šali, pa smo ju zezali da joj je došao krokodil i uzeo pršut, ali kada smo drugu noć čuli da je jednu curu pratila lisica i još kada je netko objavio sliku, shvatili smo da nije šala”, rekao je Mario. Studenti su ispričali kako se boje za svoju sigurnost jer naime, lisica još nije uhvaćena te ne znaju kada će se ponovo pojaviti.

>>> STRAVIČAN PRIZOR NA MIROGOJU, LISICA HODA PO GROBOVIMA ‘Prišli smo joj blizu, nije se bojala’


Komentari