Tomašević najavio da će neki imati povlaštenu cijenu za žičaru i komentirao navodna poskupljenja privatnih vrtića

Foto: Robert Anic/PIXSELL

U tijeku je redovna konferencija zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Zamjenica Dolenec rekla je da Žičara ma uporabnu dozvolu te je moguće da će žičara početi raditi do kraja mjeseca.

Uz to najavila je i da ZET raspisuje natječaj za još dva člana uprave, detalje će objaviti naknadno.

Zamjenik Korlaet komentirao je padanje ograde s nadvožnjaka u Buzinu rekavši da je to ezultat višegodišnjeg propadanja i korozije, ali da je sam vijadukt u dobrom stanju te da su proveli natječaj za sanaciju i radovi počinju 21. veljače.

Gradonačelnik je rekao da imaju novu v.d. za pročelnicu Ureda za upravljanje imovinom i stanovanje umjesto Željka Matijašeca Zorica Zulić, ona će ostati na toj poziciji do natječaja.

Korlaet je komentirao novinarsko pitanje kada će krenuti izgradnja prvih kuća od obnove od potresa, riječ je o desetak kuća i to bi trebalo krenuti u ožujku, ali napominje da je Grad Zagreb partner Fondu za obnovu.

Otkazi u Holdingu

“Uprava i sindikati su u procesu savjetovanja i to su svakodnevni sastanci, sve ide po planu, kao što je i ugrađeno u poslovni plan Holdinga. Cijeli taj proces detektiranja viška odvio se u socijalnom dijalogu”, rekla je Dolenec.

Drobilice

SOC je izgrađen prije 15-ak godina i nije se koristio, ali smo to u kratkom vremenu ishodili. Na osnovu toga smo tražili dozvolu za unajmljenu drobilicu koja je ishođena prošli tjedan, novu drobilicu smo kupili i idemo na ishođenje dozvole i za nju, i nakon toga će se koristiti kupljena, ali bit će potreba za još drobilica, Zrinjevac je u postupku nabave pa ćemo onda imati dvije drobilice i nećemo morati u najam”, rekao je Tomašević.

Terase ugostiteljskih objekata

“Dobar dio terasa je proširen u vrijeme korone, ali to će se morati dovesti u neke okvire. Dio tih terasa je ostao, ali postoje kriteriji širenja s obzirom na parkirna mjesta, pogotovo u centru gdje su one na parkingu, što je problem za stanare, problem su terase na zelenim površinama, ali i ona na nogostupima. Najavili smo razgovor s udruženjima ugostitelja pa da se ti kriteriji rasprave, oni se neće moći u potpunosti raspraviti, ali se neki opći kriteriji mogu. Sastanak će biti najkasnije početkom ožujka jer već ćemo krenuti u pripremu novog Adventa”, rekao je gradonačelnik.

Otpis glavnice

“Postoje uredbe koje to propisuju, vidjet ćemo što tu možemo napraviti. Ogromni su iznosi nenaplaćenih komunalnih naknada, zakupnina i najamnina i to se nije naplaćivalo zadnjih 30 godina, morat ćemo vidjeti kako ćemo to riješiti. Naš klub je u Saboru poslao zahtjev za reguliranje agenciju za naplatu dugova. Naš cilj je da se češće izdaju opomene, a kada se ide u ovrhe da se to radi s vlastitim kapacitetom, a ne odvjetničkim društvima. Gradska poduzeća to sama raditi i to više neće ići preko odvjetničkih društava. Trebamo vidjeti koja su potraživanja nenaplativa jer to stoji”, rekao je gradonačelnik.

Plinara

“Određeni gubici koje je Plinara pretrpjela ukalkulirani su u prošlu godine, Plinara više ne može stvarati gubitke, plan Holdinga je ambiciozan, ali nužan, ti se gubici više ne smiju događati da opterećuju Holding. Vode se razgovori s privatnicima i sa državom. Do sada su gubici nekoliko stotina milijuna kuna”.

Poskupljenja u vrtićima

“Nisam čuo da će doći do poskupljenja u vrtićima. Cijene energenata, cijene hrane, sve to radi veliki pritisak na gradski proračun i mi se trudimo da do toga ne dolazi, ali nismo razmatrali povećanje cijena”.

Cijena žičare

“Prije otvaranja ćemo predstaviti cjenik u svim kategorijama, bit će jeftinije kasnije za ljude koji imaju pokaz. Vidjet ćemo možemo li i mati različite cijene. Trebalo bi biti moguće da si četveročlana obitelj priušti vožnju žičarom bez da to utječe previše na njihov kućni budžet”, zaključio je gradonačelnik.


Komentari