POZOR ZAINTERESIRANIMA: Objavljen Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Pravni fakultet (Foto: Zagreb.info)

Sveučilište u Zagrebu objavilo je u četvrtak na svojoj mrežnoj stranici www.unizg.hr Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021.

Sveučilište navodi kako na temelju rektorove odluke i Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade pravo prijave na Natječaj imaju svi studenti preddiplomskih, diplomskih te integriranih preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Prijava radova za Nagradu obavlja se popunjavanjem odgovarajućih obrazaca na mrežnoj stranici Sveučilišta u Zagrebu: https://apps.unizg.hr/rektorova-nagrada/.

Rok prijave na Natječaj je srijeda 30. lipnja 2021. do 16 sati.

Za Rektorovu nagradu radovi se mogu prijaviti u šest kategorija: za individualni znanstveni i umjetnički rad (jedan ili dva autora), za timski znanstveni i umjetnički rad (tri do deset autora), za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja (jedan do deset autora), za “veliki” timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora) te za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici (na prijedlog čelnika sastavnice ili rektora).

Za Rektorovu nagradu ne može se prijaviti rad isključivo stručnoga ili preglednoga karaktera niti rad izrađen za neku drugu primarnu namjenu (npr. diplomski rad, rad izrađen za znanstveni skup ili časopis i sl.), no može biti povezan s tom temom.

Svaki rad predložen za Nagradu mora imati mentora koji je zaposlenik Sveučilišta u Zagrebu i koji ima stupanj doktora znanosti te je izabran u znanstveno-nastavno ili umjetničko-nastavno zvanje.

U skladu s Natječajem, studenti su dužni do srijede 30. lipnja 2021. u 16 sati prijaviti rad na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu, napominje Sveučilište i dodaje kako ispis cijeloga prijavljenoga rada u dva primjerka (uključujući i obrazloženje mentora) studenti dostavljaju odgovarajućem povjerenstvu sastavnice, koja cjelovitu dokumentaciju dostavlja Povjerenstvu za Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Ističe kako će nakon pregleda, analize i ocjene pristiglih radova, sveučilišno Povjerenstvo svoj prijedlog dostaviti rektoru najkasnije do srijede 15. rujna 2021.

Konačnu odluku o dodjeli nagrada donijet će rektor Sveučilišta u Zagrebu, napominje Sveučilište.

Popis dobitnika Rektorove nagrade za ak. god. 2020./2021. bit će objavljen na oglasnim pločama fakulteta i akademija te na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr.

Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se na Sveučilištu u Zagrebu, a sukladno Natječaju, termin dodjele odredit će se naknadno.

Kao i prethodnih godina, planirano je organiziranje izložbe radova dobitnika Rektorove nagrade, a sažetci svih nagrađenih radova, na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Tekst Natječaja za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2020./2021. dostupan je na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu www.unizg.hr, na poveznici: http://www.unizg.hr/fileadmin/rektorat/Istrazivanja/Znanstvena_postignuca/Nagrade/Rektorova/2020_2021_Natjecaj_za_dodjelu_Rektorove_nagrade.pdf.


Komentari