POZNATO JE KOLIKO JE POSTO ZAGREPČANA PRIMILO CIJEPIVO: ‘Sretni smo jer smo postigli cilj, a tempo je i dalje zadovoljavajući’

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL/Ilustracija

Ravnatelj ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar danas je otkrio koliko je ljudi cijepljeno u Gradu Zagrebu, prenosi Večernji list.

Otkrio je kako je procijepljeno više od 50 posto odraslog stanovništva, dok je njih 20 posto primilo drugu dozu. Dodao je kako se cijepe i djeca starija od 12 godina, ali isključivo u pratnji roditelja.

“Sretni smo jer smo dosegli cilj, a to je da do kraja lipnja cijepimo 50 posto. Tempo cijepljenja još uvijek je zadovoljavajući. Trebamo barem 70 posto ukupne populacije da bude cijepljeno, a zbog ovih novih varijanti i sojeva, neki kažu da bi bilo dobro i barem 80 posto. Javite se i prijavite, da se možemo ponovno se normalno družiti”, rekao je Šostar.

Dodao je da “ukoliko nastavimo ovim tempom na jesen bi mogli očekivati i skidanje maski”.

Današnji broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a je 23, a broj oporavljenih je 68.535, što su 33 osobe više, nego jučer.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “Dr. Andrija Štampar“ obrađen je 461 uzorak, od kojih je 13 nalaza bilo pozitivno.  Trenutno su u gradu Zagrebu 133 aktivna slučaja.

Tijekom jučerašnjeg dana cijepljeno je 7.311 osoba.

Građani se za cijepljenje mogu prijaviti putem pet kanala:

– putem sustava e-Građani (Portal zdravlje Ministarstva zdravstva RH),

– pozivom na besplatni broj 0800 8804,

– preko odabranog liječnika obiteljske medicine,

– iskazom interesa na cijepise.zdravlje.hr te

– slanjem e-pošte na [email protected]

Komentari