Poznato ime kompanije koja će zamijeniti Agrokor

Facebook

Fortenova grupa je novo ime krovne kompanije koja će od 1. travnja zamijeniti Agrokor d.d., piše Jutarnji list.

Na današnjoj sjednici privremeno vjerovničko vijeće Agrokora zajedno s izvanrednim povjerenikom Agrokora odlučilo je predložiti Trgovačkom sudu u Zagrebu da 1. travnja nastupi početak provedbe nagodbe vjerovnika. Na temelju odobrenja Trgovačkog suda u Zagrebu moći će se izvršiti prijenos gospodarske cjeline pod izvanrednom upravom Agrokora na Fortenova grupu, koja bi tada započela s radom.

Fabris Peruško je glavni izvršni direktor grupe i izvršni član Upravnog odbora, koji će brojati ukupno devet članova, a Irena Weber će postati zamjenica glavnog izvršnog direktora i glavna operativna direktorica. Još jedan izvršni direktor će biti predložen naknadno i time će ukupno troje izvršnih direktora biti zaduženo za operativno upravljanje kompanijom.

Kandidati koji su od strane dioničara predloženi za ne-izvršne članove Upravnog odbora su: Daniel Bonehi, Miodrag Borojević, Paul Foley, Kelly Griffith, Maksim Poletaev, Julian Michel Simmonds i Sergei Volk. Još jedan ne-izvršni član Upravnog odbora će biti predstavnik radnika, kojeg će izabrati zaposlenici nove kompanije.

Komentari