Poznati vrt u centru Zagreba preživio koronu, ali ne i povratak noćnog života

Z1 Televizija/Facebook

“I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni? Okolni kafići operu ispred svojih vrata, a njihovi gosti ispišaju i ispovraćaju cijeli kvart”, kaže Martina Živković, piše 24 sata.

Nakon ukinutih mjera i ponovnog rada kafića do jutarnjih sati, stanari centra Zagreba vratili su se u ‘normalu’. Nakon nekoliko mjeseci mira i tišine, u mirno nedjeljno jutro ponovno su ih dočekale posljedice partijanja. U noći sa subote na nedjelju netko je uništio mini vrt Martine Živković u Preradovićevoj koji je prije par tjedana potaknuo Zagrepčane na otpor nakon što je Martina skoro dobila kaznu zbog sadnje na javnoj površini.

“Vrt je zgažen, a ogradica je polomljena. Nisam iskreno previše iznenađena jer je ovo je sasvim uobičajeno u Preradovićevoj i centru općenito, samo što smo zadnjih mjeseci navikli na mir zbog karantene”, kaže Martina i tome dodaje da nije novost da ih nakon subote u nedjelju ujutro dočeka ulica koja smrdi na urin i povraćotinu.

Vrt je preživio razdoblje korone, ali ne i raskalašeni noćni život.

“I dok ja pišem očitovanja zbog sadnje, gdje je sada komunalno redarstvo da ovo kazni?” kaže Martina.


 

Podsjećamo, vlasnica tvrtke Torte i to Martina Živković dobila je od zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje poziv na očitovanje na prijavu zato što je sa susjedom Borisom Novkovićem posadila cvijeće na javnoj zelenoj površini u Zagrebu, a u sklopu ega su mnogi građani putem Facebook stranice Zasadi vrt! Uredimo Zagreb sami podržali Martinu u želji da Zagreb postane ljepši i uređeniji grad.

Komentari

loading...
-->