Poznati psihijatar za Zagreb.info o ubojici s Kajzerice: ‘Nemamo sistem koji nas uči kako kontrolirati nagone, ovo se moglo izbjeći’

Boris Kovacev / CROPIX

Slučaj višestrukog ubojstva koje od jučer trese Hrvatsku za Zagreb.info komentirao je poznati psihijatar Vladimir Gruden.

Gruden je rekao kako se problem rađa u društvu.

“Pojedinac je fruistriran svojim neuspjehom, a društvo ga nije naučilo kako konstruktivno riješiti svoju agresiju”, rekao nam je.

“Nemamo sistem koji nas uči kako kontrolirati nagone, kako biti jači od njih”, rekao nam je.


“Ovakvi slučajevi događaju se zbog potisnute agresije koja u jednom trenutku izbije na površinu kad pojedinac osjeti nagon da dostigne neko zadovoljstvo. U ovom slučaju, može se raditi o tome da je počinitelj vapio za nekim oblikom priznanja.”

Gruden smatra da je ubojica ovako htio pobjeći od svojih problema.

Na kraju razgovora zaključio je da društvo treba poraditi na tome da stvori zrele i ispunjene ljude, makar bili i manje obrazovani strukovnjaci, nego nezrele i nedovršene obrazovane stručnjake.

Podsjetimo, sinoć su na kajzerici ubijene tri žene, dva muškarca i jedno 10-godišnje dijete u Ulici Radoslava Cimermana na zagrebačkoj. Taksi vozilo Škoda Octavia koje je vozio ubojica Igor Nađ, pronađeno je pokraj naizgled napuštene zgrade sa grafitima na području Brezovice.

Počinitelj se može dovesti s jednom od žrtava s kojom je imao zajedničko dijete koje je pronađeno na mjestu događaja živo i smješteno u odgovarajuću ustanovu, rekao je na presici načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

Rašić je otkrio da se osoba oko 4.40 nije htjela predati policiji već je počinio samoubojstvo.

U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje. Policija još uvijek ne može govoriti o motivima ovog nezapamćemog zločina.

Počinitelj nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela. tek je 2016. godine kršio javni red i mir na području Trešnjevke.

Radi se o obitelji i jednoj mlađoj osobi za koju se treba tek utvrditi po kojoj je osnovi bio u kući.

“Možemo potvrditi da se bavio taksi prijevozom i rođen je u Vukovaru 1983. godine”, rekao je Rašić.

“Beba je u odgovarajućoj ustanovi, zbrinuta je”, dodao je.

Na pitanje je li obitelj bila korisnik socilajnog centra, rekao je da nije te je potvrdio da do sada nije zabilježen slučaj obiteljskog nasila u toj obitelji.

“Samoubojstvo je izvršio izvan vozila”, rekao je načelnik na kraju.

Počinitelj je povezan s jednom od žrtava s kojom je imao zajedničko dijete.

Više o slučaju možete pročitati ovdje.

Komentari

loading...