Poznati glazbenik i poduzetnik o detalju koji je zanemaren: ‘U našoj široj okolici imamo po pet šest zaraženih dnevno, što je mali broj za zatvaranje…’

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Nepovoljna epidemiološka situacija u Hrvatskoj dovela je do uvođenja novih mjera protiv širenja koronavirusa, a prema istima zatvaraju se kafići, restorani, kladionice, automat klubovi, obustavljaju se svadbe…

Poduzetnici i ugostitelji su očajni; a kako i ne bi! Još se praktički nisu oporavili od lockdowna proljetos, a sada ih opet zatvaraju do 21. prosinca, do kada bi mjere trebale biti na snazi.

Za komentar o novonastaloj situaciji portal Dnevno.hr upitao je glazbenika i frontmena benda Begini, Maria Budišćaka, koji je ujedno i poduzetnik, a na posljednjim se izborima i politički aktivirao.

Budišćak se već dugo vremena bavi ugostiteljstvom, a vlasnik je dva ugostiteljska objekta – jednog kafića i jednog restorana koji radi dostavu. Nekada je držao i noćni klub.

“Mislim da se tu radi dosta veliki broj grešaka, obzirom da se dugo vremena bavim ugostiteljstvom; vlasnik sam dva ugostiteljska objekta, jedan je kafić, imao sam i noćni klub i restoran gdje radimo dostavu. Mi zadnjih par dana u našoj široj okolici imamo po pet šest zaraženih svaki dan, što je mali broj da bi se nešto tog tipa na našem području zatvaralo. Mislim da je to trebalo drugačije odraditi”, smatra ovaj popularni glazbenik.

Oni su se držali mjera, te su svih ovih mjeseci itekako pazili na zdravlje svojih djelatnika, ali i gostiju.

“U ni jednom našem lokalu nije došlo do ni jedne zaraze, niti jedan naš konobar, kuhar niti dostavljač nije bio zaražen. Stvarno smo se pridržavali svih mogućih mjera, pazili smo na naše ljude, pazili smo na naše goste i ako se nitko nije zarazio od trećeg mjeseca do danas, ne vidim razloga da se svi zatvaraju na taj način”, kaže Budišćak.

Za noćne klubove kaže da ih je možda trebalo zatvoriti, no s druge strane trebalo ih je svakako obeštetiti za sve gubitke.

“Iako sam imao noćni klub i nastupali smo po koncertima i svadbama, mogu reći da ih je možda i trebalo zatvoriti. Ali slažem se s tim da je vlasnike klubova trebalo obeštetiti. Više-manje svi klubovi i svi vlasnici radili su neke promjene, dizali su kredite i oni su stvarno u teškoj i nezavidnoj situaciji”, rekao je u razgovoru Mario Budišćak.


Komentari