POZNATE HRVATICE KAO MODELI: Zablistale kao šumske vile u modnom editorijalu

Iva Lulić za Studio Marcela

Priča o nježnim šumskim vilama postala je stvarna tim više jer su se poznate Hrvatice izvrsno utjelovile ta nježna bića.

U prelijepom prirodnom ambijentu park šume Maksimir snimljen je bajkovit editorijal lanca frizerskog salona Studia Marcela. U priči o šumskim vilama izvrsno su se snašle ambasadorice studija Marcela pjevačica Lidija Bačić, glumica Ana Vilenica, nekadašnje Miss Universe Hrvatske Ivana Mišura i Ivana Delač Đolo, bivše Miss Hrvatske Ivana Ergić i Nina Slamić Gudeljević te poznata manekenka Nikolina Miletić.

Iva Lulić za Studio Marcela
Iva Lulić za Studio Marcela

Pod kreativnim vodstvom fotografkinje Ive Lulić i Jadranke Pezo, direktorice Studia Marcela i Silkyja za Hrvatsku, Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, priča o nježnim šumskim vilama postala je stvarna tim više jer su se poznate Hrvatice izvrsno utjelovile ta nježna bića. Sve su odmalena vjerovale kako dobre vile postoje, a koje od njih su im bile najdraže provjerili smo na setu snimanja.

Ana Vilenica:  ”Kad govorimo o vilama ne mogu pobjeći od svog prezimena- Vilenica. Bas mi je vilinsko. Saznala sam da su Vilenice po predaji bile žene koje su znale liječiti, a to su naučile od vila. Moja baka pričala mi je o vilama koje bi se noću skupljale i plesale, a ako bi zakazale konje, ujutro bi ti konji imali ispletene pletenice na grivi. Takve konje nisu smjeli dirati. Volim svoje prezime i nekad  se stvarno osjecam kao vila”, govori lijepa Ana.

Ivana Mišura u djetinjstvu je najvise voljela bajku “Pepeljuga” i priču o djevojci kojoj je dobra vila pomogla napraviti haljinu i staklene cipelice za kraljevski bal. ”Vjerujem u dobre vile, a danassu to definitivno naše majke koje će sve učiniti da budemo sretni”,kaže Ivana.

Iva Lulić za Studio Marcela
Iva Lulić za Studio Marcela

Nina Slamić Gudeljević kad je  bila mala vjerovala je u Zubić vilu. ”Mama me načula da moram svaki dan prati zubiće jer Zubić vila donosi  poklone samo za zdrave i bijele zube. Ja sam ih redovno prala i za svaki zubić poklone dobivala” , prisjeća se Nina.

U Zubić vilu vjerovala je jos jedna Miss Hrvatske Ivana Ergić. ”Kao mala, vjerovala sam u Zubic vilu. Za svaki mliječni zub ostavljala mi je novac ispod jastuka i novi trajni zub na mom osmjehu”.

Kad govorimo o djetinjstvu i vilama, ona koja je itekako ostala u sjećanju Nikoline Miletić je Plava vila koja govori Pinokiju da će postati pravi dječak ako bude hrabar, marljiv i iskren. Kao što su svi ljudi često rastrgani između dobra i zla, tako je bio i Pinokio, no dobra vila ga je pokušava usmjeriti na pravi i dobar put. ”Nijedna laž ne prođe nekažnjeno, zato uvijek treba govoriti istinu. Moje dobrevile su moji roditelji koji su me podučili svemu onom što je vrijedno truda i dobro u životu te da se uvijek trudim biti bolji čovjek”,  iskrena je Nikolina. S njom se slaže Ivana Delač Đolo koja dodaje kako je i njezinom sinu do sad jedna od dražih lektira upravo Pinokio zbog  poučne priče.

 Iva Lulić za Studio Marcela
Iva Lulić za Studio Marcela

Popularna pjevačica Lidija Bačić kao djevojčica nije vjerovala da postoje vile. ” Voljela sam čitati i gledati bajke u kojima vila pretvara sluškinju u najljepšu princezu sa najljepšom haljinom, a  potom sam obožavala  i priču  u kojoj vila preuzima negativnu ulogu pa baca kletvu na Trnoružicu.  Kao malena zamišljala sam da je život bajka,  ali onda sam odrasla.  No zato često uživam u raznim ekraniziranim bajkama, a  sad imam i ove fotografije pa sam se već zamislila kao vila i kako bacam čari na nekog zgodnog princa”, kroz smijeh će Lidija.

Foto: Iva Lulić za Studio Marcela

Komentari