Poznata Hrvatica prozvala taksista: ‘Cestovni razbojnik! Sramota što sam doživjela’

FOTO: Wikipedija

Vlatka Vukelić, povjesničarka koja je u javnosti poznata kao bivša članica stranke HSP AS te kao zagovornica ukidanja Dana antifašističke borbe, javno je prozvala nepoznatog taksista zbog “bezobraznog i razbojničkog postupanja prema njoj i njezinim dvjema kćerima.

Naime, kiša je padala pa je Vukelić bila primorana uzeti taksi kao bi sa svojim kćerkama stigla ortodontu, a za vožnju od Glavnog kolodvora do Đorđićeve ulice naplaćeno im je čak 70 kuna s opravdanjem “da je to tarifa za manje od 2 km vožnje”.

“Prošli ponedjeljak, Zagreb, kćer ortodont, mlađa kćer….parkiramo u Importanne centru, jer je gužva po gradu, kiša. Uzimamo taxi, trebamo do Đorđićeve. Kad nema kiše, to je ugodna šetnja, no nas 3, s 3 kišobrana….to je show.
Glavni kolodvor, taxi stajalište, ne možemo birati taxi, već tradicionalno moramo u 1.vozilo. Na žalost, ne sjećam se registracije ni taxi-operatera, mislim da je samostalni takist. Škoda Oktavija, metalik. Doveze nas do odredišta i kaže cijenu: 70 kuna!!! Počne s bezobraznim objašnjenjem kako je to tarifa za manje od 2 km vožnje….ne izda račun…računao je na majku s 2 djece koja neće ulaziti s očiglednim cestovnim razbojnikom u sukob, kao i na činjenicu da je starija kćer već izašla iz auta, mala za njom, na cesti su, kiša i dalje pada….kad sam se vraćala prema Importaneu trazila sam našeg taxistu…nije ga bilo, ali cu pokušavati i dalje. Prijava na financijsku mu ne gine. Toliko o senzibilitetu za majke i djecu. Gospodo taxisti, mi ne tražimo Vaše usluge iz dokolice već iz potrebe. Ne trebate tada biti razbojnički ili agresivno raspoloženi, a uvijete putovanja postavite prije nego sjednemo s klincima u auto. Sramite se i sjetite se da i sami doma imate žene, djecu, unuke. Baš me zanima biste li voljeli da netko prema njima bude bezobrazan ili razbojnički nastrojen?
U ovome slučaju, osim financijske ne znam ni kome se požaliti, jer u brzini nisam vidjela registraciju, ni u ludilu nisam mogla zamisliti da bih to trebala pamtiti!”, napisala je ogorčena majka na svom Facebook profilu.


Komentari