Poznata novinarka i manekenka otkriva: ‘Mislim da sam preboljela koronavirus’

FOTO: Instagram

Nekadašnja manekenka, a trenuntačno novinarka i TV voditeljica Fani Stipković zbog svojeg posla i atraktivnog izgleda svima je poznata. Ona već dugih 7 godina živi u Madridu gdje se nalazi i sada, a vjeruje i kako je preboljela koronavirus.

Prije je živjela u dinamičnoj četvrti Salamance, a nedavno je užurbane gradske ulice zamijenila predgrađem gdje sada ima i okućnicu s mnogo zelenila pa joj karantena lakše pada.

”U Španjolskoj izvanredno stanje traje više od tri tjedna, a u tom razdoblju stvari su se dodatno pogoršale pa smo sada u najstrožoj karanteni. Samo jedan član obitelji smije otići u supermarket i ljekarnu, a šetanje pasa dozvoljeno je najviše 200 metara od stana, odnosno minimalno koliko je dovoljno da kućni ljubimac obavi svoje potrebe. Na posao mogu samo oni koji se bave zanimanjima nužnima za krizu, kao što je sanitarni ili prehrambeni sektor, ali za to moraju imati posebnu dozvolu. Policija je na svakom uglu, a zbog alarmantne situacije stroge mjere produljene su najmanje do kraja travnja. Ljudi su ljuti jer se vlada loše pripremila i nije poduzela nikakve mjere predostrožnosti. Sa svime su zakasnili te sada plaćamo njihovu neodgovornost. No, isto tako, svi s optimizmom čekaju da sve ovo završi i da se vrati veselje koje je esencija španjolskog mentaliteta”, rekla je Fani za časopis Gloria.

Tvrdi kako je nestašica medicinskih maski prisutna već mjesecima, a ona ribu i povrće koji su joj omiljena hrana ipak radije naručuje online kako bi smanjila socijalni kontakt. Dosadu ubija svakodnevnim vježbanjem i radom, a nerijetko je i putem videopoziva zove svoje bližnje.

”Nemoguće je živjeti ovdje i ne poznavati nekoga tko je obolio, s obzirom na to da je službena brojka zaraženih već gotovo 140 tisuća, a neslužbena 10 – 12 puta veća. Mislim da sam i ja već prvi tjedan karantene preboljela koronu jer sam imala skoro sve simptome. Bilo je to kao neko stanje pred gripu – umor, temperatura, glavobolja… Prema uputama liječnika sam se odmarala, pila paracetamol i sve mi je prošlo kroz nekoliko dana. Sada sam dobro, ali pijem velike količine vitamina C i svaki dan radim napitke od limuna, meda i đumbira”, kaže za magazin Gloria.

”I prije sam to prakticirala, a sada sam pojačala dozu. Osim toga, strogo se držim svih pravila Svjetske zdravstvene organizacije i poštujem izolaciju pa me to umiruje u čitavoj ovoj turbulentnoj situaciji. Nisam se testirala jer se to u Španjolskoj ne provodi kod osoba s blagim simptomima. Moramo biti solidarni prema teškim slučajevima kojima treba ozbiljna medicinska pomoć pa se prema uputama liječnika u bolnicu ide samo u slučaju ozbiljnih problema s disanjem. Nemamo ni dovoljno uređaja za testiranje, a onih 650 tisuća koje je vlada bila kupila od Kineza pokazali su se nepouzdanima”, kazala je i dodala kako se nada da će se stanje s virusom uskoro popraviti.


Komentari