POZIV PLENKOVIĆU I KUJUNDŽIĆU: Zagreb je i dalje spreman spasiti Imunološki zavod

Facebook/Milan Bandić

Bandićev poziv predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću i ministru zdravstva Milanu Kujundžiću.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ministra zdravstva Milana Kujundžića da sjednu za stol i zajednički nađu rješenje za Imunološki zavod.

“Zagreb je spreman postati partnerom Vlade u spasu te tvrtke, strateški značajne i za Hrvatsku i za Grad Zagreb”, istaknuo je gradonačelnik na konferenciji za medije.

Tri su glavna razloga za spas Imunološkog zavoda, kazao je – 125 godina brenda Imunološkog zavoda, strateški njegov značaj za Hrvatsku zbog proizvodnje virusnih i bakterijskih cjepiva, antitoksina te krvnih derivata obzirom da je naša zemlja među vodećima u svijetu po broju transplantacija, piše dalje.com.

Spremni uložiti taj novac

Koliko god spašavanje Imunološkog zavoda koštalo – Zagreb je spreman i voljan uložiti taj novac.

“Da i nemamo sredstava u Proračunu, otići ćemo s projektom u banku koja će sigurno, uz našu garanciju, osigurati sredstva da se to izvede. No, i mi u Proračunu, dinamički gledano kroz nekoliko godina, imamo prostora da to možemo financirati bez podizanja kredita”, rekao je pročelnik za financije Slavko Kojić. O iznosima nije govorio, no da spas Imunološkog košta 50, 100, 200 ili čak 300 milijuna kuna – Zagreb je spreman uložiti taj novac.

Podsjetio je Bandić i da će u siječnju biti tri godine otkako je tadašnjoj Vladi Zorana Milanovića ponudio partnerski odnos u rješavanju problema Imunološkog zavoda. Nisu tada SDP-ovci i partneri im imali ni volje ni sluha za suradnju, a ništa bolje nije njegov prijedlog prošao ni kod Tihomira Oreškovića, tvrdi. Nada se zato da će Andrej Plenković imati sluha, pa i pameti da se spasi tu tvrtku od strateškog značaja.


Komentari