Poziv iz kadrovske uznemirio djelatnike Holdinga! Spominje se burza, doznajemo o čemu je zapravo riječ

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Otpuštanje viška radnika iz Zagrebačkog holdinga dosad je najzvučniji potez gradonačelnika Tomislava Tomaševića. Iako riječi još uvijek nisu u potpunosti provedene u djelo, Tomašević je sve samouvjereniji po pitanju te odluke pa je u pauzi 11. sjednice Gradske skupštine izjavio da je zasada kao višak utvrđeno 414 radnika tijekom socijalnog dijaloga koji se vodi od prosinca u Zagrebačkom holdingu te da će se do kraja godine utvrditi njih još 200-tinjak u tvrtkama kćerima.

Tomašević: Oko 700 radnika je višak

“Ona brojka od 700 radnika manje na razini Holding grupe, koja uključuje sve tvrtke kćeri, kao što su Vodoopskrba i odvodnja, Gradska plinara, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo, bit će do kraja ove godine, kao što smo najavili”, poručio je gradonačelnik ovog četvrtka.

Kako doznajemo od izvora iz Holdinga, radnici koji su na listi za odstrel dobili su e-mail s pozivom na radionicu HZZ-a. Riječ je, kako napominju u obavijesti, o radionici “za radnike utvrđene kolektivnim viškom”.

“Ali oni radnicima nisu službeno javili da su na listi. Ljudi su to saznali iz šaputanja na hodnicima, službeno su tek dobili podatak kad su pozvani na radionicu. Zar ne bi trebali oni prvi znati da će dobiti otkaz?”, priča nam izvor.

Poziv na radionicu HZZ-a

Riječ je o radionici na kojoj bi radnici trebali dobiti informacije o prijavi u evidenciju nezaposlenih, novčanoj naknadi te pravima i obvezama za vrijeme trajanja nezaposlenosti, kao i slobodnim radnim mjestima na tržištu rada. Osobe koje su dobile navedeni mail i dalje su u radnom odnosu s Holdingom.

Ima li mjesta za paniku i o čemu je zapravo riječ upitali smo Zagrebački holding i Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ).

Holding: Sve je u skladu sa zakonom

Iz Holdinga tvrde da je navedena procedura u skladu sa Zakonom o radu, odnosno da su pri utvrđivanju kolektivnog viška radnika, dužni obavijestiti nadležnu službu za zapošljavanje.

“U slučaju utvrđivanja kolektivnog viška radnika, sukladno odredbama Zakona o radu, poslodavac je dužan obavijestiti nadležnu javnu službu zapošljavanja.

Rad i organizacija rada mobilnih timova, čiji stručnjaci su usmjereni prvenstveno na savjetovanje i informiranje radnika kojima prijeti gubitak radnog mjesta u svrhu mogućnosti osiguravanja nastavka njihovog radnog odnosa, u nadležnosti su Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Sukladno odredbama Pravilnika o evidencijama Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje korisnici usluga mobilnog tima su zaposlene osobe koje su u postupku kolektivnog viška i ostale zaposlene osobe kojima prijeti gubitak radnoga mjesta.

Pozivi na radionice koje provode mobilni timovi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje dostavljeni su radnicima koji su kod ovog poslodavca utvrđeni kolektivnim viškom, o kojim radnicima je poslodavac sukladno odredbama Zakona o radu nadležnoj javnoj službi zapošljavanja dostavio podatke po okončanju postupka savjetovanja sa socijalnim partnerima”, priopćili su nam iz Holdinga i dodali da nemaju informaciju o tome koliko se radnika odazvalo na radionicu.

HZZ: Postupili smo kao i u svim ostalim slučajevima utvrđenog kolektivnog viška

Isti odgovor dobili smo iz HZZ-a koji tvrde da ih je Holding bio dužan obavijestiti o provedenom postupku savjetovanja za utvrđeni kolektivni višak. Nakon toga, na Zavodu je da poduzmu aktivnosti koje su usmjerene na nalaženje mogućnosti osiguranja nastavka radnog odnosa radnika.

“S obzirom da je Zagrebački holding d.o.o. Zavodu dostavio obavijest o provedenom postupku savjetovanja vezano za utvrđeni kolektivni višak radnika sa Sindikatima (jer kod navedenog poslodavca nije utemeljeno Radničko vijeće), koje je provedeno s ciljem postizanja sporazuma u svrhu otklanjanja ili smanjenja potrebe za prestankom rada, Zavod je postupio kao u svim slučajevima po zaprimljenim obavijestima poslodavaca o utvrđenom kolektivnom višku radnika”, navode iz Zavoda.

Na pitanje o kakvoj je radionici riječ, odgovaraju:

“Radi se o provedbi aktivnosti koje su namijenjene svim radnicima, koji su kod poslodavca utvrđeni kolektivnim viškom, a još su uvijek u radnom odnosu kod poslodavca.

Program aktivnosti obuhvaća informiranje radnika o slobodnim radnim mjestima i mogućnostima zapošljavanja, prijavi u evidenciju Zavoda, pravima i obavezama nezaposlene osobe/tražitelja zaposlenja, podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu, osposobljavanje za pripremu kvalitetnog životopisa/ motivacijskog pisma i molbe, priprema za razgovor s poslodavcima, informiranje o mogućnosti uključivanje u obrazovanje, korištenje vaučera za stjecanje zelenih i digitalnih znanja i vještina ili potpore za samozapošljavanje i svim ostalim uslugama Zavoda usmjerenih na jačanje kompetencija za lakše uključivanje na tržište rada”.

Djelatnici se ne moraju odazvati na radionice

Iz HZZ-a ističu da se sve osobe utvrđene Kolektivnim viškom mogu prijaviti u evidenciju Zavoda u statusu tražitelja zaposlenja i aktivno tražiti posao, što je propisano Zakonom o radu. O mogućnostima uključivanja u ponuđene aktivnosti, odnosno radionice, poslodavac je dužan obavijestiti sve radnike, a na njima je da odluče o tome hoće li se odazvati.

“Prema našem dosadašnjem iskustvu radnici koji prisustvuju ovim radionicama su izuzetno zahvalni je dobiju korisne informacije potrebne za donošenje odluke i planiranje razvoja daljnje profesionalne karijere. Među ostalim Zagrebački holding d.o.o. obaviješten je da se radnici utvrđeni kolektivnim viškom mogu prijaviti u evidenciju Zavoda u statusu ostali tražitelji zaposlenja i to osobnim dolaskom u ispostave Zavoda prema mjestu prebivališta boravišta ili elektroničkim putem na e-mail“, kažu iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Komentari