Požar u Zagrebu: Pavle Kalinić spašavao živote dvoje ljudi

Ranko Suvar / CROPIX / Ilustracija

Jutros, oko 1:20 sati, zagrebački su vatrogasci dobili dojavu o požaru kuće na lokaciji Rebar 66, a budući da živi u susjedstvu, u pomoć je odmah priskočio Pavle Kalinić, javlja 24 sata.

“Moj sin je primijetio da je počela vatra kod susjeda i mene probudio. Ja sam odmah istrčao s aparatom za gašenje, no vatra se toliko brzo razmahala da se požar odmah proširio. I sin je pokušao gasiti sa šmrkom za vrt, ali ništa. Utrčao sam unutra, prvo u dnevni boravak gdje je gorila vatra, no cijeli aparat sam potrošio, a ništa se nije promijenilo. Onda su i susjedi pomogli, pritrčali su i donijeli ljestve pa sam izvana s gornjeg kata, preko balkona spustio susjedu koja nije bila ozlijeđena, ali je bila u panici”, priča Pavle Kalinić koji je noćas u 1.20 uletio u požar susjedne kuće i spasio dvoje supružnika svojih susjeda.

“Supruga sam našao tek iz drugog pokušaja između prvog i drugog kata na stepenicama. Toliko je bilo crno da se ništa nije vidjelo, vruće i puno dima da se nije se moglo uopće disati, a žbuka je otpadala. Susjed je bio ozlijeđen, u nesvijesti je ležao, njega sam uspio izvući zahvaljujući tome što sam imao opremu, plinsku masku, kacigu. Bez toga ne bih mogao ništa. Jedva sam ga izvukao van, ali kad sam već bio na izmaku snaga, taman je utrčao vatrogasac i pomogao mi ga je iznijeti. Tako da su svi ljudski životi spašeni, on je prebačen u bolnicu, nadam se da će biti dobro”, kaže Kalinić dodajući da je nažalost jedan pas izgorio dok su drugog uspjeli spasiti i smjestiti ga kod susjeda.

Iako je herojski uletio u požar, on to ne gleda tako.  “Ma nije to nikakvo herojsko djelo, ljudi si moraju pomagati. Dok dođu vatrogasci prođe neko vrijeme i zato susjedi moraju biti jedni uz druge”, zaključuje Kalinić.


Komentari

loading...
-->