Požar plinskih instalacija u Jurišićevoj ulici: Obustavljen tramvajski promet, a nastavit će se nakon provjere koncentracije plina u zraku

Zagrebački vatrogasci trenutačno su na intervenciji u Jurišićevoj ulici gdje se dogodio požar uslijed kvara plinskih instalacija u podrumu. Zbog toga je obustavljen i tramvajski promet preko Trga bana Jelačića

Vatrogasni zapovjednik Siniša Jembrih za Večernji je rekao kako je protekla intervencija:

“Danas ujutro smo imali dojavu građana o požaru u podrumu u Jurišićevoj ulici. Požar je uzrokovan plinskim instalacijama, vjerojatno zbog radova. S obzirom na to da je bilo u pitanju konsolidirano gorenje, plin je gorio iz instalacije dok ga nismo isključili u koordinaciji s Gradskom plinarom. Evakuirali smo dva obližnja dućana da budemo sigurni, napravili provjetravanje i mjerenje ekplozivne koncetracije plina u zraku.”

Najavio je Jembrih i da očekuju da nakon kontrole, “još jedne vatrogasne, i one gradske plinare pustimo tramvajski i pješački promet”.

Snimke požara objavili su i na Facebooku Vatrogasne potrojbe Zagreb gdje se može vidjeti plamen koji bukti u podrumu zgrade u Jurišićevoj ulici.

Foto: Večernji list FB screenshot

Zbog intervencije vatrogasaca u Jurišićevoj ulici, tramvajske linije 1, 11, 12, 14 i 17 preusmjerene su preko Zrinjevca i Glavnog kolodvora, navodi se na stranicama Holdinga, a normalizacija promet očekuje se uskoro.


Komentari