POŽAR JE PODMETNUT! Supruga vlasnika BMW-a: ‘Zar će nam paliti aute zbog toga što smo javno rekli? Strašno se bojim’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Dosta joj je svega, a pogotovo žičare. Riječi su to Dijane Banek, stanarke koja živi samo 30 metara od “Bandićevog projekta karijere”, koja je u noći sa srijede na četvrtak ostala bez automobila. Naime, oko 2.30 planuo je BMW njezina supruga, poduzetnika Tomislava Baneka, koji je u trenutku požara bio na putu. Dijana je istrčala bosa iz kreveta kako bi spasila obiteljski bijeli Twingo parkiran pred gorućeg vozila, ni ne pomišljajući da bi moglo doći do eksplozije.

Iako su požar ubrzo ugasili vatrogasci, gospođa Banek ni noćas neće mirno spavati. Naime, upravo se ona dan ranije požalila novinarima na buku žičare.

O neobičnom slučaju u Ulici Gračansko dolje danas se raspisao vidno razjaren Renato Petek, kandidat za zamjenika SDP-ova potencijalnog gradonačelnika Joška Klisovića.

“Gospođi koja se jučer požalila na buku žičare, noćas je izgorio auto! Saga oko najskuplje, a nefunkcionalne žičare dobila je neočekivani zaplet. Treba li netko stradati kako bi se potpuno rasvijetlila priča oko afere žičara koje su zajedničkim snagama izgradili BM365 i HDZ?”, upitao je Petek, a zagrebačka je policija dan provela u očevidu ispred njezine kuće.

Požar koji je izbio oko 2.30 sati je podmetnut, a poslijepodne policija je to i službeno potvrdila, piše Jutarnji.

Obitelj nema neprijatelje

Materijalna šteta još uvijek nije utvrđena, kao ni šteta na Dijaninim živcima. Još uvijek se ne može pribrati od šoka.

“Strašno se bojim. Policija je rekla da će mi poslati nekoga radi zaštite još danas. Shvatite, ja sam bila sama u kući jer je suprug na putu.

Dosta mi je više svega, i žičare. Pa zar će nam zbog toga što smo javno rekli, a što je istina, paliti aute? Što je sljedeće, kuća? Ne, ne želim to povezati s onim što sam rekla”, rekla je uplašena Dijana za Jutarnji.

Dodala je kako obitelj nema neprijatelje. Suprug je obrtnik, a Danijela pleše u Ladu. Dugova nemaju te im nitko nikad nije prijetio. No, kaže, izjavu novinarima kontra žičare neće si oprostiti.

Buka je nesnosna

“A rekla sam samo ono što je i što govorimo već dvije godine. Kad žičara radi, to je kao da svemirski brod prolazi, i to traje cijelo vrijeme rada žičare”, prisjetila se kazavši kako je pozvala šefa gradilišta u njezinu spavaću sobu u 7 ujutro, kada je izmjereno više od 50 decibela.

Pritom se osvrnula i na razgovor s predstavnikom austrijske tvrtke koja je to nadgledala i koji joj je rekao da oni imaju ugradbene obloge koje se postave u naseljenim mjestima i služe kao bukobrani. Budući da su bukobrani izostali, a buka je poput one u samom postrojenju žičare, Banek napominje da hrvatski izvođači očito nisu slušali prijedloge austrijske tvrtke.

Zbog buke i velikih vibracija u siječnju se požalio i vlasnik izgorenog vozila Tomislav Banek. Ustvrdio je tad da je razgovarao s nadzornim čovjekom tvrtke koja je gradila žičaru te da su mu rekli da takvo što nigdje ne bi prošlo jer zvučne obloge postoje, “ali investitori nisu prihvatili ponudu koju su dobili za zvučne obloge”, piše Jutarnji.


Komentari