‘POVRATAK KUĆI IZ KOJE SU NAS PROTJERALI’: Zagrepčani otkrili što za njih predstavlja akcija Oluja

Obilježavanje vojnoredarstvene operacije Oluja u Kninu (Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX)

Hrvatska je danas obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja. Tom prilikom u našoj smo vas anketi upitali: “Što za vas znači Oluja?”. Odgovori su uistinu emotivni.

“Imala sam 12 godina kad je počeo rat. U Zagrebu sam provela 4 godine bez roditelja. Jedva sam čekala da ih vidim. Bogu hvala, ostali su živi. Zahvalna sam svim  braniteljima, policiji i svima koji su oslobodili Lijepu našu”, napisala je Slavica.

Stjepan koji je i sam bio branitelj u Domovinskom ratu napisao je: “Za mene kao branitelja Oluja znači osjećaj ponosa koji nije na prodaju, a proslava Oluje za mene je dan kad ne gledam TV”.

‘Hrvatska je prodisala’

“Moji dragi podstanari (izbjeglice iz Knina u Švicarskoj) su se mogli vratiti srušenim, ali svojim domovima”, rekla je Romana, a Gordana je napisala: “Dani kad je Hrvatska prodisala, cjelovita u zajedništvu, slavi i ponosu što imamo Lijepu našu, koju su poslije uništili njezini vlastiti pohlepnici i uhljebi bez ponosa i karaktera”.

 

“Povratak kući iz koje su nas protjerali ti zbog kojih se i desila Oluja. Hvala braniteljima za mir”, zaključila je Kornelija.

Samo neradni dan

S druge strane, mnogo je građana razočarano stanjem u državi te smatraju da branitelji ne dobivaju zaslugu koju su zaslužili. Tako Petra danas Oluju smatra samo neradnim danom. “Neradni dan. S obzirom tko vodi državu i kakvo je stanje u njoj, samo to. Neradni dan”, rekla je.

“Na dan proslave Oluje radim i ne znači mi ništa jer se za ovo moj pokojni otac i stric nisu borili”, napisala je Jasenka, dok je Ines napisala: “Nakon skoro 5 godina mogli smo konačno otići na opljačkanu, spaljenu i uništenu djedovinu, jedan od najsretnijih dana u životu”.

Sve je prodano

“Dan žalosti zbog svih nepotrebno ugaslih života u ime bolesnog, politički induciranog nacionalizma. I to će ostati, sve dok se ne raščiste susjedski odnosi. Kakav to čovjek možeš biti da se tome veseliš dok netko istovremeno oplakuje svoje žrtve, bez obzira na bilo kakvu i čiju politiku”, napisala je emotivan komentar Safira.

“Sve za što smo se borili toga više nema!!! Prodano, opljačkano, opustošeno, a čak je i valuta uništena, ostala nam je samo zastava i kao branitelj osjećam se tužno i jadno te mogu reći da me i sram što smo dozvolili da naprave ovo od naše Hrvatske”, zaključio je Dejan.


Komentari