Povodom Uskrsa: Facebook grupa prikuplja igračke i slatkiše za djecu u zagrebačkim bolnicama, također se brinu i za beskućnike

Screenshot

Već drugu godinu zaredom, administratori i članovi Facebook grupe “Bitno je očima nevidljivo” provodi akciju darivanja djece u zagrebačkim bolnicama. Nakon što su za Božić Bolnicu Sestara Milosrdnica, sada uz tu bolnicu također obilaze i dječju bolnicu Klaićevu te onkološko pedijatrijski odjel KBC-a Rebro.

“Cilj nam je obradovati što više dječice koje na žalost Uskrs provode u bolnici a ne sa svojom obitelji. Za ovu akciju se prikupljaju slatkiši i igračke”, poručili su iz Facebook grupe.

Dodali su kako još uvijek, u suradnji Crvenim križem Vrbovec prikupljaju školski pribor, ruksake i školske torbe za stotinjak djece koja se trenutno nalaze u prihvatnom centru Vrbovec.
Surađuju i sa volonterima iz Zagreba i Siska povodom još jedne pomoći tijekom Uskrsa.

“Kako za Uskrs neke obitelji nisu u mogućnosti imati ‘bogati’ Uskšnji stol, u suradnji sa volonterima grada Zagreba I Siska želimo omogućiti osnovne namirnice potrebitima i tako olakšati socijalno ugroženim obiteljima nadolazeće blagdane. Naša grupa volontera i dalje prikuplja potrebito za izbjegle iz Ukrajine, te medicinske potrepštine prve pomoći za bolnicu u Ukrajini. Sve se šalje u suradnji sa Hrvatsko-Ukrajinskim konzulom”, naveli su sa stranice, te pozvali sve zainteresirane da se jave na Facebook stranicu gdje im administratori mogu dati više informacija.

Inače, ova Facebook grupa humanitarnog karaktera, bavi se skupljanjem donacija za zagrebačke beskućnike i druge socijalno ugrožene osobe.

Grupa je humanitarnog karaktera i bavi se sakupljanjem donacija za zagrebačke beskućnike i druge socijalno ugrožene osobe.
“Beskućnici nisu svi isti, kao što ni mi svi nismo iste osobe. Neki od njih nemaju najosnovnije uvjete za život osim što nemaju krov nad glavom. Pojedini, zbog osobnih ili obiteljskih razloga, nemaju ni osobnu iskaznicu te nemaju pravo na pomoć od grada, Caritasa ili države”, ističu u opisu grupe.
Tamo su dodali i kako postojeće udruge nemaju dovoljno sredstava za pomaganje beskućnicima kod svakodnevnih problema, te upozoravaju kako se status beskućnika mora što brže krenuti rješavati na višoj razini.
Grupa redovno objavljuje i prikuplja potrebito beskućnicima, što u ovom trenutku uključuje higijenske potrepštine, osnovne namirnice, konzerviranu hranu, te zbog dolaska toplijeg vremena i ljetnu odjeću i obuću, u prvom redu mušku.
“Cilj nam je upravo takvim skupinama ljudi pomoći i olakšati preživljavanje u trenutnim teškim uvjetima života, želimo pomoći, uz sve druge udruge, da im se osiguraju osnovna higijena, odjeća, obuća i topli obrok u našoj organizaciji barem jednom mjesečno ovisno o donacijama koje sakupimo”, zaključuje Facebook stranica.   


Komentari