Povjerenstvo odlučilo jesu li Tomašević, Korlaet i Dolenec bili u sukobu interesa kada su imenovali Upravu i NO Holdinga

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ustvrdilo je u petak da su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet prekršili zakon imenovanjem članova Uprave i Nadzornog odbora Zagrebačkog holdinga.

Povjerenstvo je na sjednici većinom glasova zaključilo da su Tomašević, Dolenec i Korlaet počinili povredu Zakona o sprečavanju sukoba interesa donošenjem odluka o imenovanju Nikole Vukovića i Ante Samodola za članove Uprave Zagrebačkog holdinga, kao i kod imenovanja Suzane Brenko, Ratka Bajakića i Damira Topića za članove Nadzornog odbora te Ivana Novakovića, Borisa Sesara i Matije Subašić Maras za članove Uprave.

Izostavili su Skupštinu

Povjerenstvo navodi i da je povreda zakona počinjena jer su imenovanja donesena bez prethodnog prijedloga zagrebačke Gradske skupštine.

No, prema novom Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, za takvu povredu više nije predviđena nikakva sankcija.

Gradonačelnik Tomašević branio se tvrdnjom da je njegova odluka o imenovanjima u Upravi i Nadzornom odboru pravno valjanja i sukladna Zakonu o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakonu o trgovačkim društvima.

 

 

Komentari