POTRESNA PREDSTAVA NA TUŠKANCU: Publika doživjela šok, ljudi padali u nesvijest (VIDEO)

Screenshot/Youtube

Predstava “Tit Andronik” koja će se prikazati u zagrebačkom kinu Tuškanac nasilna je i namijenjena samo punoljetnoj publici. 

U povodu 400. obljetnice  smrti velikog engleskog dramaturga Williama Shakespearea u Tuškancu će se prikazati snimka njegove predstave Tit Andronik. Radi se o snimci trosatne predstave čiju produkciju potpisuje englesko kazalište GlobeKontroverzna predstava, koju neki opisuju kao ‘groteskno nasilnu’, ima toliko jake scene nasilja da je publika znala padati i u nesvijest.

Publika je padala u nesvijest

U predstavi Tit Andronik, istoimeni general vraća se iz rata u Rim, gdje kao ratne zarobljenike dovodi gotsku kraljicu Tamoru i njezina tri sina. Publika je posebno osjetljiva na scene  u kojima general žrtvuje Tamorina najstarijega sina, a kada mu ona ponudi kraljevsku krunu i on ju odbije, započinje slijed događaj prepun sakaćenja, silovanja i ubojstava. 

Screenshot/Youtube
Screenshot/Youtube

Tit Andronik inače se prikazuje u sklopu programa ‘Kazalište na filmskom platnu’, a možete ju vidjeti večeras, 3. travnja u zagrebačkom Tuškancu. Projekcija predstave čiju režiju potpisuje Lucy Bailey započinje u 19 sati i traje sve do 22 sata.  


Komentari