POTRESAN SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA: ‘Mog sina su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući’

Foto: Privatna arhiva

Majka iz Zagreba (podaci poznati redakciji) otkrila je detalje šokantnog incidenta u kojem je njezin osmogodišnji sin završio s teškim ozljedama. Ispričala nam je da su njezino dijete vršnjaci ozlijedili na igralištu povlačivši uže zbog čega se on više ne usudi ići u školu.

Incident se dogodio 2. svibnja u dvorištu dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole izvan nastave u poslijepodnevnim satima gdje su se dječaci igrali. U blizini dvorišta bili su roditelji, a dječak je bio vani svega 30 minuta dok po njega nije stigla majka. Kada je vidjela da joj sin im ozljedu na vratu upitala ga je što se dogodilo, a dječaci su odgovorili da su ga potezali užetom.

“Moje dijete su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući. Dvojica dječaka su ga povlačila tim užetom”, ispričala je majka.

Do te “igre” je došlo jer su ga dječaci verbalno prisilili, otkrila nam je majka.

Kako se osmogodišnjak žalio da ga boli vrat, majka ga je odvela u Klaićevu bolnicu gdje je prijavila što se dogodilo. U Klaićevoj su utvrdili površinsku ozljedu na stražnjoj strani vrata u vidu biljega od štrika veličine 10×2 centimetra koji peče na dodir.

Cijeli slučaj prijavljen je i zagrebačkoj policiji, što su potvrdili iz uprave.

“Obavještavamo Vas da je 32-godišnjakinja 3. svibnja u službenim prostorijama podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Tjelesna ozljeda“ na štetu njezinog maloljetnog djeteta te su izvidi još uvijek u tijeku. S obzirom na tajnost izvida sukladno članku 206.f. Zakona o kaznenom postupku u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi nikakve činjenice”, priopćili su nam iz PUZ-a.

Majka ozlijeđenog djeteta otkrila nam je da im se roditelji počinitelja nisu ispričali već su pokušali to prikazati kao dječju igru. Jedna od majki je rekla da i je to sve “prenapuhano”. Prestrašeni dječak se i osam dana nakon ozljede boji ići u školu.

“Moj sin se nakon svega boji ići u školu i da će se sresti sa počiniteljima jer misli da su svi protiv njega. Na kraju će ispasti da si je još sam stavio štrik oko vrata”, kaže zabrinuta majka koja samo želi zaštiti svog sina i spriječiti ponavljanje ovakvog incidenta.

Komentari